Fudbaleri Olimpika su u 23. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine pobijedili Bratstvo rezultatom 3:0.

  • Fudbaleri Olimpika su u 23. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine pobijedili Bratstvo rezultatom 3:0.
  • STB11224
  • STB11223
  • STB11220
  • STB11216
  • STB11203

Olimpik je od samog starta imao inicijativu. Redale su se šanse jedna za drugom, ali pogotka nije bilo. Domaći sastav je najbolje prilike imao nakon prekida. Pehar u dva navrata, Kurtović i Jusić su imali sjajne prilike, ali nije bilo preciznosti. Paralelno sa tim Olimpik je imao šanse iz igre. Nekoliko pokušaja Osmanovića, Zebe i Hiroša, nije završilo u mreži gostiju, koji su u prvom dijelu imali samo jedan dalekometni pokušaj, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

I u drugom dijelu Olimpik je nastavio sa inicijativom od samog starta drugog poluvremena. Najbolju šansu je imao Zeba kada je nakon dobre akcije šutirao, a lopta je prevarila golmana gostiju, ali je prošla tik pored stative.

Nakon dobre akcije u 64. minuti Muminović je šutirao, ali je neko od igrača Bratstva izbacio loptu sa gol linije, a u nastavku akcije gosti su se uapjeli odbraniti.

U 67. minuti Beširević je izborio kazneni udarac, a Osmanović je bio siguran i doveo domaće u vodstvo. devet minuta kasnije sjajan solo prodor Zebe u kojem je nanizao pet igrača gostiju i šutirao, a golman gostiju brani njegov udarac, ali na odbijenu loptu najbolje reaguje Pehar i plasira iza leđa golmana Bratstva za 2:0.

I konačno u 91. minuti susreta, Pehar ubacuje sa desne strane za Pandžu koji rutinski pogađa za kraj i pobjedu Olimpika.

Olimpik-Bratstvo 3:0 (Osmanović (p), Pehar, Pandža)

Olimpik: Trifković, Jusić, Pehar, Osmanović (Pandža), Muminović, Radovac, Beširević, Sadiković, Hiroš (Džafić), Kurtović, Zeba (Stojanović). Trener: Esad Selimović.

Bratstvo: Divković, Buljić (Jukan), Ćosić, Jaganjac, Stojanov, Helić (J. Berbić), Salkić, Šuša, Kahrimanović (Sejdić), Mujčić, Bajić. Trener: Nikola Nikić.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo