Na radost mnogobrojnih mališana otvoreno klizalište u Centru „Safet Zajko

Na radost mnogobrojnih mališana otvoreno klizalište u Centru „Safet Zajko

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa JP “Lokom” i ove godine stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućila je klizanje na otvorenom.

U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ otvorena je nova sezona klizanja za najmlađe, ali i one malo starije sugrađane koji će dane predstojećeg zimskog raspusta moći provoditi uživajući na ledenoj plohi.

Otvaranje klizališta ozvaničio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, istakavši značaj klizališta u Centru „Safet Zajko“ koje je postalo simbol radosti i zimske zabave za sve građane Novog Grada i šire.

Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju svakim danom od 11 do 21 sat do kraja februara, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali. Korištenje ledene plohe naplaćivat će se dvije, a iznajmljivanje klizaljki jednu konvertibilnu marku.

„Kao i ranijih godina i ove godine smo otvorili ledenu plohu ovdje u Centru „Safet Zajko“, na veliku radost naših mališana posebno u vrijeme njihovog raspusta, da ona bude u naredna dva mijeseca otvorena. Očekivali smo malo i ranije, ali zbog toplijih vremenskih uslova led smo formirali tek sada i evo od danas sva djeca iz Novog Grada, ali i šire, imat će priliku da koriste ovu ledenu plohu, da se zabavljaju i igraju. Interesantno je da je godina takva, da mogu koristiti i sve ostale sadržaje Centra „Safet Zajko“ kako sportske, tako i dječija igrališta i sve ostalo“, izjavio je načelnik Efendić.

Dodao je da je vrlo važno da u zimskom periodu zimski sportovi budu zastupljeni, počevši od klizanja pa sve do skijanja i svih ostalih sportova koje djeca mogu učiti i vježbati na našim planinama oko Sarajeva, a posebno u zimskim mjesecima kada imamo zagađenje zraka u gradu.

„Lijepo je da djeca izađu na okolne planine, ali imamo srećom lijepih dana i u samom gradu, kao što je ovaj današnji, da djeca mogu korisiti ledenu plohu. Znam da je to na veliku radost svih naših mališana, led je dakle pravi, nekada smo pokušavali sa umjetnim, ali djeca to brzo prepoznaju, tako da smo se potrudili da imaju najbolje uslove i da provedu svoj zimski raspust onako kako oni to najviše vole“, rekao je načelnik Efendić.

Šestogodišnja Dalija s nestrpljenjem je čekala da stane na klizaljke. „Nikad nisam probala klizanje i tek sad sam došla da naučim i da probam da li mi se sviđa. Ne mislim da će biti to strašno, ako padnem ustanem. I opet ću probati“, kaže nam Dalija.

Uz tople napitke i slastice, naši najmlađi su pored klizanja na ledu uživali u društvu svojih omiljenih maskota, facepaintingu i animatorima koji su ovu zabavu učinili još ljepšom.

Na radost mnogobrojnih mališana otvoreno klizalište u Centru „Safet Zajko
Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo