Otvorena sezona klizanja u Općini Novi Grad Sarajevo

  • Otvorena sezona klizanja u Općini Novi Grad Sarajevo
  • KAD_5900-scaled

Općina Novi Grad Sarajevo, u saradnji sa JP ”Lokom” d.o.o. Sarajevo i ove zimske sezone stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućila je klizanje na otvorenom, na kojem će djeca i omladina moći provoditi dane zimskog raspusta.

Na radost ljubitelja klizanja na ledu, sezona klizanja u novogradskoj općini danas je zvanično otvorena, stavljanjem u funkciju ledene plohe, na kojoj su već prvog dana uživali najmlađi, ali i stariji sugrađani.

Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju svakim danom od 11 do 21 sat. Iznajmljivanje klizaljki će se naplaćivati dvije konvertibilne marke, za termin od 45 minuta klizanja. Osobe koje imaju vlastite klizaljke, termin klizanja plaćat će simbolično jednu konvertibilnu marku.

Adnan Šabanović, direktor JP ‘’Lokom’’ d.o.o. Sarajevo kazao je da je posebno sretan što će ovo biti jedno lijepo mjesto za okupljanje omladine. Ovom prilikom pozvao je sve zainteresovane stanovnike Općine i Sarajeva da dođu i da se zabave na ledenoj plohi u Centru ‘’Safet Zajko’’.

,,Kao i svake godine Općina Novi Grad Sarajevo zajedno sa preduzećem ‘’Lokom’’ organizuje ledenu plohu koja se nalazi u Centru ‘’Safet Zajko’’ za naše mlade sugrađene. Ploha je zvanično danas otvorena. Otvorenje smo morali prolongirati zbog vremenskih uslova koji nisu pogodovali ledenoj plohi’’, kazao je Šabanović.

Centar “Safet Zajko, mjesto je gdje slobodno vrijeme rado provodi veliki broj građana Sarajeva tokom proljetnih, ljetnih i jesenjih mjeseci, a Općina Novi Grad kontinuirano radi na obogaćivanju sadržaja koji posjetioce privlače i tokom zime.

Obzirom da djeca i mladi puno vremena provode uz mobitele i kompjutere, dio slobodnog vremena tokom zimskog raspusta moći će porovesti i vani, u Centru “Safet Zajko”. U Centru “Safet Zajko” otvorena je i igraona za naše najmlađe, koja je također sadržaj za zimski period, ali djeca se ipak najviše obraduju klizalištu.

Također, od oktobra 2021. godine u sklopu kompleksa Centra “Safet Zajko” otvoren je i Centar za kulturu i edukaciju, gdje naši najmlađi i omladina  kvalitetno provodite svoje slobodno vrijeme i u toku zimskih mjeseci.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo