Premijera filma "Amanet", sala Kino Novi Grad

Premijera filma "Amanet", sala Kino Novi Grad
Na sinoć održanoj premijeri filma "Amanet", sala Kino Novi Grad bila je ispunjena, a glumačka postava koja se poklonila publici po završetku projekcije nagrađena je velikim aplauzom kao zahvalu za više od 90 minuta kvalitetnog bh. filma koji, kako su kazali, ima dušu.
Glumačka ekipa, ali i ekipa iza kamere filma, s ponosom su sinoć kazali da su napravili film koji ne govori o teškim temama, već o ljubavi, tradiciji, prijateljstvu, a sve to protkano smijehom koji prati radnju od početka do kraja.
Međutim, najveće oličenje ovog filma je to da je ovo 100-postotni bosanskohercegovački film, odnosno, da nijedan dio nije snimljen van BiH, ali ni poslan van BiH na korekciju ili postprodukciju, kazao je to medijima producent i direktor fotografije na filmu Nevres Softić.
Film je producirala produkcijska kuća Hudhud pro u koprodukciji sa AmfiTeatrom Busovača i Preporodom Busovača, a osim Mirze Begovića kao scenariste i reditelja, fotografiju i montažu na filmu je radio Nevres Softić.
Na veliku radost produkcijske i glumačke ekipe projekciji je prisustvao i akademik Abdulah Sidran, koji nije krio svoje oduševljenje filmom.
Ovaj bh. film tokom mjeseca novembra publika može gledati u kinu Novi Grad svakog petka, subote i nedjelje od 19 sati.
Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo