Završen 2. memorijalni turnir "Ramiz Salčin" - Priznanja dodijelio Ramiz Salčin unuk heroja odbrane Sarajeva

  • Završen 2. memorijalni turnir "Ramiz Salčin" - Priznanja dodijelio Ramiz Salčin unuk heroja odbrane Sarajeva
  • rs
  • rs2
U Sarajevu je od 18.08 do 20.08.2017. godine održan II Memorijalni turnir u malom nogometu "Ramiz Salčin" , u dvorani koja nosi ime jednog od najznačajnijih komandanata ARBIH.
Ovo je tradicionalni turnir organizovan u znak sjećanja na heroja odbrambeno oslobodilačkog rata Ramiza Salčina, dobitnika najviših ratnih priznanja " Zlatni ljiljan" i "Zlatni grb sa mačevima".
Na turniru je učešće uzelo 16 ekipa. Najbolji tim i ove godine je ZAMM mc koji je odbranio titulu šampiona od prošle godine i u finalnoj utakmici savladao ekipu portala Sportske.ba.
Trećeplasirana je ekipa SU Fair Play koja je u polufinalu bila bolja od ekipe "Fondacija Ramiz Salčin".
Za najboljeg golmana proglašen je Eldin Hasanspahić, a najbolji igrač turnira je Bilal Jelić, koji je ujedno i ubjedljivo najefikasniji strijelac turnira sa ukupno postignutih 8 golova.
Pehare i priznanja najboljima je uručio Ramiz Salčin unuk slavnog komandanta. Organizatori turnira sportsko udruženje Fair Play i Fondacija Ramiz Salčin su istakli da će ovo biti jedan od najboljijh turnira u našoj državi, a i šire. Dobrom i kvalitetnom organizacijom, želimo da sačuvamo od zaborava plemenita djela naših boraca i komandanata koji su branili zajednički život, multikulturnu BiH i civilizaciju.
Ramiz Salčin je živ, samo vi to možda ne osjećate!

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo