Zatvoren 23. SFF u Novom Gradu: Preko 500 gledalaca u Centru “Safet Zajko” ovacijama ispratilo film “Žaba”

  • Zatvoren 23. SFF u Novom Gradu: Preko 500 gledalaca u Centru “Safet Zajko” ovacijama ispratilo film “Žaba”
  • DSCF8551
  • DSCF8555
  • DSCF8567
  • DSCF8597
  • DSCF8607
  • DSCF8645

Sinoć se u Ljetnom kinu “Novi Grad” u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” pred više stotina gledalaca u sklopu 23. SFF-a prikazao film “Žaba” režisera Elmira Jukića.

Ovaj film snimljen je prema istoimenoj predstavi koja godinama puni pozorišta, a ekranizirani prvijenac režisera Jukića izazvao je oduševljenje kod publike, koja nije mogla sakriti svoje emocije nakon projekcije.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo vidjeti vas u ovako velikom broju i vidjeti da ne ustajete nakon projekcije. To je sigurna potvrda da smo uradili dobar posao. Nadam se da ćemo se u ovom ambijentu naći ponovo i da ću imati priliku pokazati neki novi film”, kazao je Jukić nakon projekcije, naglašavajući da je većina scena iz filma snimljena upravo u Novom Gradu, na Alipašinom Polju, te da ga za to naselje vežu lijepe uspomene.

Ljubitelje filma koji su bili prisutni, pozdravio je i direktor SFF-a Mirsad Purivatra: “Ovo je sigurno najljepša noć ovogodišnjeg Festivala. Čestitam ekipi Novog Grada na organizaciji, a vama želim da se zahvalim što ste došli, jer bez publike ovo ništa ne bi značilo".

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić izrazio je zadovoljstvo projekcijama u Centru, naglasivši da su upravo projekcije u noćima koje su iza nas upotpunile ovaj jedinstveni ambijent. “Hvala svima na dolasku - publici, Mirsadu Purivatri i filmskoj ekipi koja je večeras sa nama. Siguran sam da ćemo imati još mnogo uspješnih sezona Sarajevo film festivala, a želim i puno uspjeha bosanskohercegovačkoj kinematografiji koja je naš veliki kulturni proizvod i sigurno će nas u svijetu nastaviti uspješno predstavljati kako je to i do sad bio slučaj”.

Publika je ovacijama ispratila glumačku ekipu čiji članovi su se ponaosob obratili i pozdravili sve prisutne.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo