U Centru za kulturu i edukaciju održan svečani koncert polaznika muzičke radionice - violina

  • U Centru za kulturu i edukaciju održan svečani koncert polaznika muzičke radionice - violina
  • FB_IMG_1642596013475
  • FB_IMG_1642596015407
  • FB_IMG_1642596017352
  • FB_IMG_1642596019271

U Centru za kulturu i edukaciju „Safet Zajko“ sinoć je održan koncert polaznika muzičke radionice - violina. Polaznici u klasi profesorice Nejre Kovač predstavili su ono što su radili u proteklom periodu i pokazali da je Centar za kulturu i edukaciju "Safet Zajko" mjesto okupljanja mladih, zajedničkog rada i druženja, ali i mjesto obogaćivanja kulturnih sadražaja u novogradskoj općini.

Profesorica Nejra Kovač istakla je da je ovo kruna tromjesečnog rada polaznika muzičke radionice - violina, gdje je prvi ciklus završen svečanim koncertom. ‘’Violinisti su izveli kompozicije uz klavirsku pratnju: W. A. Mozart, arr. Nejra Kovač: „Twinkle, twinkle little star“, a zatim su uslijedile i dječije kompozicije „Gusan”, „Ide mali meca” i "Old MacDonald’’, kazala je prof. Kovač.

Polaznici su istakli da im je na samom početku bilo teško „spojiti gudalo sa violinom“, međutim, upornost i rad sa profesoricom Nejrom dao je značajne i vidljive rezultate. Na koncertu su nastupile članice radionice: Lamija Komić, Leila Husejnović, Elina Džanović, Hena Kurtović, Lamija Keserović, Rania Čolaković, Ajša Operta, Ema Balenović, Kana Veladžić i Lajla Kulić.

Osim umjetničkog, koncert je bio i edukativnog karaktera. Prisutnima je predstavljena izložba ‘’Violina’’ izrađenih od drveta, kartona i stiropora koju su polaznici samostalno izradili.

Koncert je održan uz prisustvo roditelje članova muzičke radionice, uz poštivanje higijensko - epidemioloških mjera, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

 


U Centru za kulturu i edukaciju održan svečani koncert polaznika muzičke radionice - violina
Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo