U Centru za kulturu na Dobrinji obilježena "Dječija nedjelja"

  • U Centru za kulturu na Dobrinji obilježena "Dječija nedjelja"
  • DSCF0207
  • DSCF0211
  • DSCF0223
  • DSCF0214
  • DSCF0245
  • DSCF0250

„Dječija nedjelja“ se obilježava početkom oktobra u cijelom svijetu s ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih onih koji brinu o zaštiti djece.

Tim povodom je Omladinsko udruženje „Dobro djelo“, u saradnji sa Općinom Novi Grad, u Centru za kulturu Dobrinja – Vila Hadžihalilovića upriličilo priredbu i inkluzivne radionice pod nazivom „Pruži mi ruku, budi moj drug – i ja želim učiti kao ti“.

Cilj današnje radionice je da se skrene pažnja na probleme u obrazovanju, socijalizaciji i prihvatanju djece s poteškoćama u razvoju i ukaže na značaj njihove vidljivosti u društvu.

„Ovaj put, zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, nismo bili u prilici da "Dječiju nedjelju" obilježimo kao prošle godine, u malo većem broju, već smo radionice morali organizovati sa manjim brojem djece i zvanica. Želimo da se djeca kroz radionice druže i da osnažimo inkluzivni pristup. Djeca će predstaviti svoje crteže, ali i interesantne cekere koje su pravila“, rekao je Haris Dedić, predstavnik Omladinskog udruženja „Dobro djelo“.

Dedić podsjeća da je prošle godine „Dječija nedjelja“ obilježena kroz sportske aktivnosti i  da je prisustvovalo oko 60 mališana, kao i da će nastaviti realizaciju programa inkluzije i integracije djece u društvo.

Prisutni su imali priliku pogledati izložbu crteža, ali i uživati u recitacijama mališana.

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice za podršku radu Udruženja Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Zavodu "Mjedenica" i OŠ "Fatima Gunić".

 

PRESS OPĆINE

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo