ODIGRANO PETO KOLO HUAWEI FAIR PLAY LIGE!

  • ODIGRANO PETO KOLO HUAWEI FAIR PLAY LIGE!
  • .jpg
  • p
  • l

ZAMM MC NEUMOLJIV, SENSU NAKON VELIKOG PREOKRETA DO SVA TRI BODA

Još jedna sjajna nedjelja na terenu dvorane “Ramiz Salčin” je iza nas. Kao što smo i navikli, i ovo kolo mogli smo užiati u magiji najajtraktivnijeg futsal takmičenja u gradu. Šest susreta petog kola Huawei Fair Play lige ponudilo je nekoliko sjajnih partija uz mnoštvo golova.

 

U prvom susretu ovog kola sastali su se Reunited i 11. Juli Srebrenica. Od samog početka meča momčad Reuniteda je imala apsolutnu kontrolu i sasvim zasluženo upisala nova tri boda.

Derbi, u pravom smislu te riječi, viđen je u duelu ekipa Fine Line i SU Futuro. U veoma jakoj i dinamičnoj utakmici, u kojoj su se prilike redale kao na traci, završnica prvog poluvremena pripala je ekipi Fine Line kada u kratkom vremenskom intervalu postižu dva pogotka. Ekipa iz Hadžića je brzo odgovorila, i do sredine drugog nastavka uspijevaju da anuliraju tu prednost. Taman kad se činilo da će preokret biti potpun, kasni pogodak u mreži SU Futuro značio je da sva tri boda idu u ruke njihovog protivnika.

U trećem susretu Huawei Fair Play lige snage su odmjerili poljujani šampion, ekipa Krajine, i Zamm mC. Poraz iz prošlog kola na Krajišnicima je očigledno ostavio traga što je izvrsna ekipa Zammovaca znalački iskoristila, te je mirno i rutinski uknjižila novu pobjedu za maksimalan učinak i vrh tabele.

U četvrtog susretu ovog kola, iskustvo je ipak uspjelo da nadmudri poletnu mladost. Iako se ekipa SD Nedžarići prva radovala, njihovi rivali su uspjeli preokrenuti rezultat a zatim  mudro i iskusno vrebali priliku iz kontri. Taj recept se pokazao kao uspiješan i ekipa Zovika je ovom pobjedom osvojila prve bodove u sedmoj sezoni Huawei Fair Play lige.

Sličan scenarij viđen je i u petom susretu petog kola u kojem su snage odmjerili ekipe Tempo i Ljiljani. Iako su imali više od igre u svojim nogama, ekipa Tempa je i ovu utakmicu morala potpisati kapitulaciju. Ljiljani su čvrstom odbranom i strahovitim kontranapadima na svoj konto sasvim zasluženo dodali nova tri boda i lansirali put ka gornjem dijelu tabele.

Svitanje i SenSu su u zadnjem meču petog kola Huawe Fair Play lige priredili pravi futsal spektakl. Ekipa Svitanja je sjajno otvorila u takmicu i već početkom drugog pluvremena su imali 3 (tri) gola prednosti. Taman kada su svi u dvorani pomislili da će momci u žuto-crnim dresovima ubilježiti prvi poraz u sezoni, desilo se da svjedočimo jednom od najvećih preokreta u historiji ovog takmičenja. Najprije su do sredine drugog pluvremena uspjeli da dođu do rezultatskog egala, a onda, kako to i biva u ovakvim trilerima, u zadnjim sekundama meča postigli pogodak za potpuni preokret vrijedan pete pobjede u nizu.

 

Nakon pet odigranih kola Zamm mC i SenSu su jedine neporažene ekipe sa po 15 (petnaest) bodova, a slijede ih Fine Line sa 10 (deset), Krajina i SU Futuro sa po 9 (devet), Reunited 8 (osam) i Ljiljani sa 7 (sedam) osvojenih bodova. Sa po 3 (tri) osvojena boda na diobi od 8. do 12. pozicije nalaze se ekipe Svitanje, Tempo, 11. Juli Srebrenica, SD Nedžarići i Zovik.

Na programu Huawei Fair Play lige slijedi pauza zbog predstojećih praznika, a u novoj godini očekuje nas nastavak sedme zaredom sezone najatraktivnijeg i najpoželjnijeg futsal takmičenja u gradu.

Fair Play, više od igre!

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo