POZNATI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE 4. KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

  • POZNATI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE 4. KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE
  • 48374472_2304870439743379_8376841408811630592_n-960x400

MUJEZONOVIĆ IGRAČ, VELAGIĆU FAIR -PLAY POTEZ, SD NEDŽARIĆI FAIR-PLAY EKIPA KOLA


 

Edin Mujezinović, koji je u visokoj pobjedi svoje ekipe postigao četiri pogotka, proglašen je za najboljeg igrača 4. kola Huawei Fair Play lige, a u “fantastičnoj petorki” nalaze se još Jarac, Šabotić, Bejić i Bašić.

U minimalnom triumfu ekipe SU Futuro, Ismir Jarac je pružio fantastičnu partiju i izvrsnim odbranama bio jedan on najzaslužnijih za nova tri boda i sasvim zasluženo, po drugi put u ovoj sezoni, obezbjedio mjesto među stativama najboljeg tima 4. kola Huawei Fair Play lige.

Dvojac ekipe SenSu, ekipe koja zajedno sa Mujezinovićevim Zamm mC-om ima maksimalan učinak, Edvin Šabotić i Samir Bejić glavni su krivci za prvi poraz aktuelnog šampiona. Šabotić je sjajnoj i čvrstoj igri u odbrani dodao i jedan pogodak, dok je Bejić postigao dva pogotka i svojom igrom vodio ekipu do četvrte uzastopne pobjede.

U timu kola nalazi se još i Haris Bašić, koji je bio glavni akter iznenađenja kola i sa svoja dva pogotka, u borbi Davida i Golijata, srušio prošlogodišnjeg viceprvaka i donio ekipi 11. Juli Srebrenica prve bodove ove sezone.

Ekipa SD Nedžarići pokazala da je naviše korektnosti u 4. kolu i samim tim ponijeli tituli fair-play ekipe, dok je Kenan Velagić proglašen fair-play igračem nakon što se odrekao nezasluženo stečene prednosti u trenutcima kada njegovoj ekipi ništa nije išlo za nogom. Velagić je vratio loptu protivniku i time pokazao da je pravi i istinski nosioc onoga za šta se ova liga i zalaže, a to je fair-play.

Iskrene čestitke.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo