Dva derbija i veliko iznenađenje u četvrtom kolu Huawei Fair Play lige!

  • Dva derbija i veliko iznenađenje u četvrtom kolu Huawei Fair Play lige!
  • Slika_2
  • Slika_1
  • Slika_4
  • Slika_3
  • Slika_5

ZAMM mC I SENSU OSTVARILI NOVE POBJEDE



Četvrto kolo Huawei Fair Play lige, odigrano u
 dvorani „Srce“ u Buća Potoku, donijelo je mnoštvo lijepih poteza, golova i do samoga kraja, neizvjesnih utakmica. Na programu su bila dva derbija i još nekoliko veoma zanimljivih susreta.

Ovaj takmičarski dan otvorile su ekipe SD Nedžarići i Zamm mC. Od samog početka ekipa Zamm-a uspostavlja kontrolu nad mečom i takvu sliku smo gledali većim dijelom utakmice, što je rezultiralo izuzetno visokom pobjedom u njihovu korist.

U drugom susretu sastale su se ekipe kojima je ovaj meč bio šansa da upišu prve bodove ove sezone. Upravo to je bio razlog velikom pritisku na leđima obje ekipe, što se moglo i osjetiti u brojnim trenucima utakmice. Ipak, nešto bolja i kvalitetnija ekipa Tempa dolazi do pobjede koja im daje nadu u bolju budućnost, dok će igrači Zovika na prve bodove morati sačekati još neko vrijeme.

Prvi od dva derbija na današnjem programu donio je vrlo napet i neizvjestan meč, a odigrale su ga momčadi Ljiljana i Reuniteda. Utakmicu bolje otvara Reunited i dobru igru kruniše pogotkom polovinom prvog poluvremena. Nakon toga, igrači Ljiljana vrše pritisak, ali se na golu ističe golman Reuniteda. Međutim, odbrana Reuniteda ipak popušta i umjesto čitavog plijena, morali su se zadovoljiti jednim bodom.

Drugi derbi dana i ujedno četvrta utakmica bila je prava poslastica za sve prisutne gledaoce. Ovo je bio okršaj dvije ekipe sa maksimalnim učinkom u prva tri kola. Iako su branioci titule bili blagi favoriti, ekipa SenSu-a pokazuje da su kandidati za sami vrh ove sezone. Strpljiva igra u defanzivi i visok procenat iskorištenih šansi donosi SenSu-u novu pobjedu sa čak četiri gola razlike i lidersku poziciju na tabeli, dok je Krajina okusila gorčinu prvog poraza.

Na krilima visoke pobjede u prošlom kolu, ekipa Svitanja dočekala je iskusnu i istinski kvalitetnu, ekipu Futura. Težina koju nosi ovaj meč, donijela je tvrdu i nešto manje atraktivnu igru sa obje strane. Iako je odnos snaga uglavnom bio podjednak, igrači Futura uspijevaju jednu priliku pretvoriti u pogodak i vratiti se na pobjednički kolosijek nakon pretrpljenog poraza u prethodnom kolu.

Posljednja utakmica pokazala je zašto je futsal tako atraktivan i širom svijeta, omiljen sport. Na prvi pogled lahka, rutinska utakmica za Fine Line, pretvorila sepravu noćnu moru. Izuzetno motivisani igrači Srebrenice vrlo rano dolaze do prvog, a kasnije i drugog pogotka, te na odmor odlaze sa čak dva gola prednosti. Nastavak donosi velike napore Fine Line-a da dođu do izjednačenja  što se ogledalo igrom sa golmanom u polju. Takav stil igre donosio je rizik, koji se, na kraju, nije isplatio. 11. juli Srebrenica zasluženo dolazi do prvog trijumfa i tako šokira sve prisutne.

Nakon četiri odigrana kola, na vrhu su se izdvojile ekipe Zamm mC i SenSu koje imaju 100% učinak, dok je na začelju, bez bodova ekipa Zovik.

FAIR PLAY, VIŠE OD IGRE!

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo