DRUGO KOLO HUAWEI FAIR PLAY LIGE!

  • DRUGO KOLO HUAWEI FAIR PLAY LIGE!
  • futured-980x400
  • sčdgjsčg
  • sčg
  • slfsl
  • slgj

KRAJINA I REUNITED OSTVARILI VISOKE POBJEDE, FINE LINE USPJEŠNIJI U DERBIJU KOLA

Piše: Nihad Eminović

Drugo kolo Huawei Fair Play lige donijelo nam je novih šest susreta, a ono što posebno treba istaći je da su napadači bili veoma efikasni, Svih šest sureta proteklo je izuzetno fer i korektnoj atmosferi, a gledaoci na tribinama olimpijske dvorane na Mojmilu mogli su svjedočiti vrhunskom fustalu.

Prvi susret drugog kola igrale su ekipe SenSu i Tempo. Nakon što su imali inicijativu i prokockali šanse za pogodak, kako to obično i biva, u samom finišu prvog dijela golman Tempa kardinalno griješi i omogućava protivniku da na odmor ode sa minimalnom prednosti. U drugom poluvremenu ekipa SenSu je igrala na kontre što im se u konačnici i isplatilo, a konačan rezultat glasio je 4:0. Ekipi SenSu ovo je bila druga pobjede, dok Tempo ima isto toliko poraza.

U drugom duelu sastale su se ekipe SU Futuro i SD Nedžarići. Ekipa iz Hadžića je tokom cijelog meča imala kontrolu u svojim nogama i sasvim zasluženo osvojila nova tri boda. Na kraju susreta na semaforu je pisalo 4:2. SU Futuro, nakon dva odigrana kola, ima 100% učinak, dok Studenti na svom kontu imaju pobjedu i poraz.

Prava golijada viđena je u trećem meču drugog kola Huawei Fair Play lige. Ekipa Krajine je i više nego zasluženo trijumfovala nad ekipom 11. Juli Srebrenica i činilo se da mogu postići pogodak kada god to požele. Rezultat je u konačnici glasio 7:0.Krajišnici su u ovom susretu nastavili svoj pobjedonosni niz, dok 11. Juli Srebrenica još uvijek nisu upisali niti jedan bod.

 

 

Četvrtu utakmicu, a ujedno i derbi kola, igrale su ekipe Ljiljani i Fine Line. Prelijepi potezi, taktičko nadmudrivnje, borba za svaku loptu i neizvjesnost do samog kraja susreta pružili su sve što jedan ljubitelj futsala želi vidjeti. Fine Line je dobro otvorio utakmicu i već nakon nekoliko minuta imao prednost od 1:0. Ljiljani su pokušali doći do poravnjanja međutim mreže su mirovale do drugog dijela susreta. Početak drugog poluvremena, baš kao i u prvom, pripada Fine Line i dolaze do prednosti od 0:2. Ljiljani ubrzo smanjuju rezultat na 1:2, ali u jeku njihovih napada ekipa Fine Line majstorski izvodi kontru i povećava na 1:3. Do kraja susreta Ljiljani su uspjeli da postignu još jedan pogodak ali vremena za nešto više nije bilo. U konačnici, momčad Fine Line je slavila rezultatom 2:3. Ljiljanima je ovo drugi poraz sa identičnim rezultatom, dok u taboru Fine Line mogu biti zadovoljni drugom pobjedom u nizu.

Zammovci su opravdali ulogu favorita i, u petom susretu drugog kola, upisali sigurnu pobjedu nad ekipom Klesarstvo Kovačević. Utakmica je protekla u laganom ritmu, a konačan rezultat glasio je 4:1. Zamm mC se tako pridružio SU Futuro, Krajini i Fine Line sa maksimalni učinkom, dok će Klesari prve bodove tražiti u narednom kolu.

Posljedni susret drugog kola Huawei Fair Play lige igrali su ekipe Reunited i Svitanje. Napokon je momčad Reunited zaigrala kako se od njih i očekuje i činilo se da u ovoj utakmici žele nadoknaditi sve loše rezultate iz predhodne sezone. Nažalost po njihovog rivala, ekipu Svitanja, agresivno-napadački nastrojena ekipa Reuniteda koristila je svaku priliku da postigne pogodak i nije dala predaha svojim protivnicima, što je rezultiralo visokom pobjedom od 7:2. Reunitedu su ovo prvi bodovi ove sezone, dok ekipa Svitanja dijeli začelje tabele bez ijednog osvojenog boda. 

 

Nakon dva odigrana kola Huawei Fair Play lige, pet ekipa (SenSu, SU Futuro, Krajina, Fine Line i Zamm mC) se izdvojilo na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom. Kao što je i najavljivano, sedma po redu sezona Huawei Fair Play lige, iz kola u kolu opravdava epitet jedne od najneizvjesnijih i najkvalitetnjih do sada. 

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo