13. Kolo Prve lige FBIH u nogometu , FK Olimpik - Slaven 4:0

  • 13. Kolo Prve lige FBIH u nogometu , FK Olimpik - Slaven 4:0
  • Screenshot_1
  • Screenshot_2
  • Screenshot_3
  • Screenshot_4
  • Screenshot_5
  • Screenshot_6

Olimpik je u 13. kolu Prve lige Federacije BiH na svom terenu dočekao ekipu Slavena i slavio pobjedu rezultatom 4:0.

Vukovi su sjajno otvorili utakmicu i već u petoj minuti susreta došli u priliku za postizanje gola, kada je odbrambeni igrač gostiju nesmotrenom reakcijom zamalo pogodio svoju mrežu.

Dvije minute kasnije Olimpik se našao u novoj prilici nakon odličnog ubačaja iz kornera, ali je Jusufi zakasnio na loptu i propustio šansu da svoj tim dovede u vodstvo.

Igrala se 12. minuta susreta kada je Olimpik ponovo zaprijetio iz kornera, ali je udarac Jusufija sjajno odbranio golman Slavena. U 20. minuti Olimpik ipak dolazi do vodstva, kada je nakon ubačaja Osmanovića sa lijeve strane Jusić zatresao mrežu gostiju za 1:0.

Već četiri minute kasnije Mumimović se našao u novoj prilici za Vukove, ali je njegov udarac otišao preko gola, da bi u 27. minuti Jusufi izašao sam ispred golmana Slavena, ali ga ponovo nije uspio savladati pa je ostalo 1:0.

Olimpik je do kraja prvog dijela imao inicijativu, ali do gola nisu mogli, dok je Slaven do jedine šanse došao u sudijskoj nadoknadi, ali bez promjene rezultata.

U drugom poluvremenu Olimpik ubacuje u brzinu više i već u 48. minuti stiže do drugog gola, a strijelac je ovoga puta bio Jusufi koji je nakon skraćenog kornera glavom matirao golmana gostiju za 2:0.

Četiri minute kasnije Olimpik je odigrao odličnu akciju, a nju je u gol pretvorio Kišić rutinskom realizacijom za veliko vodstvo od 3:0, da bi na 4:0 povećao Osmanović preciznim udarcem sa 11 metara.

Mogao je Olimpik u 80. minuti i do petog gola, ali je udarac Pavlovića odbranio golman gostiju, da bi tri minute prije kraja utakmice Pavlović asistirao Osmanoviću koji pogađa mrežu Slavena, ali sudac poništava gol zbog ofsajd pozicije, pa je utakmica završena pobjedom Olimpika od 4:0.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo