U sportskoj dvorani ''Srce'' maloljetni borci Novog Grada organizirali malonogometni turnir “Nedim Škamo”

  • U sportskoj dvorani ''Srce'' maloljetni borci Novog Grada organizirali malonogometni turnir “Nedim Škamo”
  • Screenshot_1
  • Screenshot_2
  • Screenshot_3
  • Screenshot_8
  • Screenshot_4

U sportskoj dvorani “Srce” u Buča Potoku održan je Memorijalni malonogometni turnir “Nedim Škamo” kojim je obilježen Dan sjećanja na šehide, poginule maloljetne borce Armije i MUP-a RBIH Općine Novi Grad Sarajevo i Dana pogibije Nedima Škame.

Turnir je organizovalo Udruženje maloljetnih boraca Armije RBiH – Općina Novi Grad Sarajevo, a učestvovale su ekipe iz osnovnih škola s područja općine Novi Grad i veterana.

Pored osnovaca, na turniru su učestvovale amaterske ekipe različitih udruženja i organizacija kao što su Udruženja boraca i sportskih veterana sa područja Općine Novi Grad Sarajevo, Kantona Sarajevo i Federacije BIH.

U ratu od 1992 – 1995. godine živote za odbranu Sarajeva dala su 84 maloljetna borca s područja općine Novi Grad Sarajevo, a među njima je i Nedim Škamo, koji je pohađao Mašinsku tehničku školu, kada se s nepunih 17 godina priključio Teritorijalnoj odbrani Dobrinje i Aerodromskog naselja.

Rahmetli Nedim Škamo je ukopan na šehidskom mezarju Stadion, nekoliko nizova dalje od svoga oca Ahmeda, koji je poginuo 12. januara 1994. godine kao pripadnik Armije RBiH.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo