Atletska teretana u Centru "Safet Zajko" - mjesto za treniranje i u zimskim mjesecima

  • Atletska teretana u Centru "Safet Zajko" - mjesto za treniranje i u zimskim mjesecima
  • 2018_0308_17260200
  • 2018_0308_17220700
  • 2018_0308_17180800
  • 2018_0308_17224300
  • 2018_0308_17245900

U Centru „Safet Zajko“ otvorena je atletska teretana, koja će pored atletske staze služiti za trening atletičarima, naročito u zimskim mjesecima kada se zbog vremenskih uslova staza ne može koristiti.

Općina Novi Grad adaptirala je jedan od objekata u Centru „Safet Zajko“ i opremila ga za potrebe treniranja sportista i rekreativaca. „Našim trenerima ova teretana daje dodatni motiv za rad, jer nam više hladnije vrijeme neće predstavljati problem. Zima je bila najveći problem u dosadašnjem periodu djelovanja našeg kluba. Ovim putem pozivamo sve mlade naraštaje od 14 godina i starije one koji pripadaju grupi Atletski trening da nam se priključe, da budu dio naše ekipe i tako iskoriste svoje vrijednosti i unaprijede svoje antroploške sisteme, jer imamo uslove koji omogućavaju treniranje i u hladnijim danima“, izjavio je Elmir Ćerimagić, predsjednik  Atletskog kluba Novi Grad.

Ističe da je otvaranjem sportsko-rekreativnog kompleksa u Centru „Safet Zajko“ i pokretanjem AK Novi Grad Sarajevo 2015. godine počeo procvat atletike u gradu Sarajevu. Prvenstveno zbog toga što su pokrenuti novi projekti kao što su atletski miting Novi Grad Sarajevo, Qucki dječija atletska liga, Atletska rekreativna liga, zatim Postani atleta i Igman 10K.

„Svi ovi projekti su uticali da veliki broj djece, omladine i rekreativaca postanu korisnici atletike, a samim tim doveli su do popularizacije ovog sporta u Sarajevu. Pokretanje atletskog kluba i uspostavljanje navedenih projekata omogućeno je zahvaljujući Općini Novi Grad koja je izgradila atletsku stazu i dala inicijativu za pokretanje atletskog kluba, te izgradila atletsku teretanu“ naglasio je Ćerimagić.

U novootvorenoj teretani dva puta sedmično, četiri do pet sati, trenira bh. olimpijac, atletičar i jedan je od najboljih bacača kugle u BiH Kemal Mešić, pripremajući se za ovogodišnje Evropsko seniorsko prvenstvo i mediteranske igre u bacanju kugle, ali i za olimpijadu, koja će se 2020. godine održati u Tokiju.

„Zahvaljujemo se Općini, koja nam je obezbijedila uslove da se što bolje pripremimo za predstojeća takmičenja. Ovakvi uslovi nam omogućavaju da budemo što spremniji i bolji za takmičenja“, kaže Mešić, koji već dvije godine trenira u AK Novi Grad.

U klubu trenira i dvadesetdvogodišnji reprezentativac BiH, aktuelni državni prvak u sprint trčanju na 100 i 200 metara Damir Redžepagić.

On ističe da su odlični uslovi za treninge u Centru „Safet Zajko“, ali da je falio prostor za treniranje zimi, obzirom da po velikim hladnoćama nisu mogli raditi velike skokove i druge vježbe na atletskoj stazi

„Otvaranjem ove dvorane imamo sve uslove za pripreme za takmičenja“, istakao je Redžepagić, koji se, kaže, aktivno priprema da odbrani državno prvenstvo u sprint trčanju na 100 i 200 metara, ali i za Evropsko prvenstvo u Berlinu.  

  

PRES SLUŽBA OPĆINE


Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo