U Centru za kulturu na Dobrinji besplatne sekcije violine, gitare, klavira ...

 • U  Centru  za  kulturu  na  Dobrinji  besplatne sekcije violine, gitare, klavira ...
 • DSC_0127
 • DSC_0123
 • DSC_0122
 • DSC_0127
 • DSC_0117
 • DSC_0118
 • DSC_0120


U Centru za kulturu na Dobrinji - vila Hadžihalilovića odnedavno su počele sa radom i besplatne sekcije klavira, gitare, violine, te dramska, literarna i likovna sekcija za djecu.

Za  rad  sa  djecom  angažirane  su  stručne  i  kompetentne  osobe koje  svojom  kreativnošću  i  posvećenosti  svakom  od  polaznika pristupaju na individualan način. Sekciju klavira vodi Mirza Kovač, gitare Mehmed Mehić, violine Nejra Kovač, a dramsku, literarnu i likovnu sekciju Saša Peševski, Boris Lalić i Lejla Ramić.

Osim ugodnog prostornog ambijenta u Centru za kulturu, za rad sekcija obezbjeđeni su i muzički instrumenti. Termini održavanja časova  usklađeni  su  sa  obavezama  učenika  u  školama,  a  rad sekcija planiran je u dva ciklusa, nižem i naprednom. Polaznici će nakon završetka imati mogućnost da na prigodnom koncertu, likovnoj izložbi, književnoj večeri i dramskim nastupom iskažu šta su naučili i postigli radom u okviru sekcije.

“U ovom prvom ciklusu cilj je savladati osnovne vještine u svakoj sekciji ponaosob. S obzirom na činjenicu da je ovo početak rada sekcija u Centru za kulturu - vila Hadžihalilovića očekujemo da će u budućem periodu ovo postati centralno mjesto okupljanja i kreativnog izražaja naših najmlađih sugrađana“, kazao je Boris Lalić, urednik programa u Centru za kuluturu. U nastojanju da se kulturni život u općini Novi Grad unapređuje,  Općina je preuredila historijski objekat vilu Hadžihalilovića i stavila u funkciju našim građanima.

Ovaj  lijepo  uređeni  prostor  -  mjesto  gdje  se  održavaju  različiti kulturni  programski  sadržaji,  namijenjeni  široj  populaciji, građanima je na raspolaganju od sredine maja ove godine. U  njemu  se  održavaju  različite  izložbe,  koncerti,  teatarske predstave, književne večeri i javne diskusije. Na raspolaganju je omladini zainteresiranoj za umjetnost, obrazovanje i kulturu. Ljubiteljima pisane riječi na raspolaganju je i čitaonica sa čajnom kuhinjom, u kojoj mogu popiti tople i hladne napitke i čitati dnevne, sedmične novine i časopise iz zemlje i regiona, kao i odabrana djela klasične književnosti. Centar je otvoren radnim danima od 10 do 18 sati, te subotom od 10 do 14 sati, slobodan za korištenje svim građanima zainteresiranim za kulturne aktivnosti ili odmor u kulturnom ambijentu.


Sve informacije o radu Centra za kulturu Dobrinja i sekcija mogu se dobiti i putem telefona  033 774 -596.


Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo