Treće kolo Fair Play lige – 10.12.2017 godine.

  • Treće kolo Fair Play lige – 10.12.2017 godine.
  • 01a
  • IMG_6896
  • IMG_6928
U nedjelju 10.12.2017. godine na rasporedu su utakmice trećeg kola grupe A i drugoga kola grupe B. Ljubitelji futsala će imati priliku uživati u osam kvalitetnih utakmica.
U prvoj utakmici u okviru sastaju se ekipe Liten, prošlogodišnji četvrtfinalisti Fair Play lige, i ekipa Ljiljani čiji je ovo debitantski nastup. Nakon remija u prvom kolu, ekipa Liten će pokušati da se vrati na pobjednički kolosjek, te nas očekuje zanimljiv susret.
U drugoj utakmici nedjeljnog progrma sastaju se ekipa Hookah bar Mahala i ekipa TVSA. Nakon dvije odigrane utakmice, ekipa Mahale ima osvojena 4 boda te će u ovoj utakmici tražiti nove bodove za što bolji plasman. S druge strane, iskusna ekipa TVSA će pokušati popraviti dojam iz prethodnog kola i ubilježiti prvu pobjedu ove sezone.
U trećoj utakmici se sastaju dvije ekipe koje su novajlije u Fair Play ligi ove sezone, ekipa UFR Hadžići i ekipa Sportske.ba. Nakon odigranog prvog kola ekipa iz Hadžića ima jedan osvojen bod, dok su Sportske.ba ubilježile poraz u prvom kolu, te je ova utakmica jedinstvena prilika za obje ekipe da dođu do bodova u borbi za plasman u narednu rundu takmičenja.
Ekipa Reunaited, koja je u prva dva kola osvojila samo jedan bod, i ekipa FIN, koja je još uvjek bez bodova, sastat će se u četvrtoj utakmici nedjeljnog programa. Obzirom na sastave ekipa i pokazanu igru u prva dva kola, očekuje se neizvjestan i krajnje zanimljiv susret.
Drugu polovicu nedjeljnog programa otvaraju ekipe Svitanje i Fine Line. Ekipa FIne Line u prva dva kola ima polovičan uspjeh, po jednu pobjedu i poraz, te se nadaju da će se vratiti na pobjednički kolosjek u borbi za prva četiri mjesta koja vode u naredni krug takmičenja, dok ekipa Svitanja, koja se ove sezone značajno pojačala na svim pozicijama, gaji nade za što bolji plasman u okviru grupnog dijela takmičenja.
Restoran Tri Priče, novajlija u ligi, i Sarix Pozitiva igraju šestu utakmicu nedjeljnog programa. Ekipa Pozitive je u prvom kolu u posljednjim sekundama meča izborila osvajanje sva tri boda, dok je ekipa Restoran Tri Priče ubilježila poraz u prvom kolu.
Grbavica II je u svom premijernom nastupu ubilježila pobjedu i osvojila sva tri boda, te se nadaju da će u utakmici protiv ekipe Klesarstvo Kovačević, nastaviti pobjednički niz. Ekipa Klesarstvo Kovačević nakon dvije odigrane utakmice dijeli prvo mjesto grupe A sa još dvije ekipe te će uraditi sve što je u njihovoj moći da se zadrže na toj poziciji.
Nedjeljni program zatvaraju ekipe Tempo, koja je nesretno izgubila u posljednjim trenucima utakmice u prethodnom kolu, te ekipa Buća Potok Saplast, dvostruki šampion Fair Play lige. Nakon razočaravajuće prošle sezone i ispadanja u četvrtfinalu lige, popularni Bućaćosi žele najviši plasman ove sezone, dok ekipa Tempo traži svoje prve bodove u Fair Play ligi.
Uzbudljiva je nedjelja pred nama. Dođite i podržite svoje ekipe.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo