Kup BiH, Stadion Otoka

  • Kup BiH, Stadion Otoka
  • IMG_6938
  • IMG_6941
  • IMG_6948
  • IMG_6944
  • IMG_6949
  • IMG_6950
  • IMG_6931

Olimpik je poražen u prvoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine od Zvijezde 09 rezultatom 2:1.

“Dva sasvim različita poluvremena. Možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom i s igrom i golom koji smo postigli. Međutim, u drugo poluvrijeme smo ušli slabo i poslije primljenog gola smo totalno podbacili. Sa izmjenama smo napravili još goru situaciju na terenu što je protivnik iskoristio. Da li su postigli golove na sreću, to nije ni bitno. Imamo još drugu utakmicu, u kojoj ćemo pokušati napraviti dobar rezultat”, rekao je Selimović.

Prvi pokušaj smo vidjeli u osmoj minuti kada je Milović šutirao pored gola. U 13. minuti Olimpik je imao vrlo dobru priliku preko Šćepanovića, ali odbrana Zvijezde 09 odlično reaguje i loptu izbacuje u korner. Olimpik je imao tri prilike da dođe u vodstvo nakon prekida, ali u svojim namjerama nisu uspjeli.

Gosti su svoju prvu polupriliku imali u 17. minuti preko Krajišnika koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Bandović bez problema otklonio opasnost. Stojanović je u 28. minuti odlično centrirao, lopta je bila u petercu gostiju, no Šćepanović i Vidović je nisu uspjeli zakačiti, a nakon reakcije odbrane lopta dolazi do Pršeša čiji je udarac izblokiran. Samo minutu kasnije Osmanović je pokušao, Kolak nije bio najsigurniji, ali Pršeš nije stigao na vrijeme da gurne loptu u mrežu.

Nova prilika za Olimpik bila je u 31. minuti. Pršeš je šutirao sa 18 metara, ali njegov udarac odlazi preko gola. Olimpik je u vodstvo stigao u 41. minuti susreta kada je Vučina Šćepanović iz slobodnog udarca sjajno pogodio gornji desni ugao gola Zvijezde. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

Zvijezda je na samom startu drugog poluvremena stigla do poravnanja. Huseinbašić je u 54. minuti susreta poravnao rezultat na 1:1. Olimpik je nakon primljenog pogotka nastavio napadati, a u 60. minuti mogli su stići do prednosti nakon centaršuta Stojanovića, ali odbrana Zvijezde blokira udarce Šćepanovića i Mahovića. Stojanović je ponovo odlično ubacio, ali Oglečevac šutira pored gola.

Gosti su stigli do prednosti kada je Huseinbašić istrčao jednu kontru te asistirao Mahmutoviću koji je postigao pogodak za 2:1. U 67. minuti susreta Milović je odlično prošao po desnoj strani, odigrao povratni pas za Osmanovića, ali njegov udarac blokira odbrana gostiju.

Nakon što su gosti postigli drugi pogodak, odlučili su se na čvrstu odbranu i nisu dali Olimpiku da stvori izgledniju šansu. Igrači Zvijezde su stajali u debelom defanzivnom bloku i na taj način su osujetili sve napada Olimpika koji su čitavim tokom pokušavali da dođu do pogotka za izjednačenje ili preokret.

FK Olimpik – FK Zvijezda 09 1:2
Stadion: Otoka. Gledalaca: 150. Sudija: Ilija Živković (Orašje). Pomoćnici: Marko Perić (Mostar), Jure Musa (Čitluk), Zoran Soknić (Istočno Sarajevo). Strijelci: 1:0 – Šćepanović (41), 1:1 – Huseinbašić (54), 1:2 – Mahmutović (64)

FK OLIMPIK: Bandović, Milović, Jusić, Pršeš, Osmanović, Muminović, Mahović (Kovač), Šćepanović, Sadiković, Stojanović (Bevab) i Vidović (Oglečevac).

FK ZVIJEZDA 09: Kolak, Babić, Guzijan (Mahmutović), Krajišnik, Rakić, Stanić, Huseinbašić (Tripković), Nikolić (Vučić), Filipović, Mazić i Bajić.


Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo