DEMANT

DEMANT

Na zvaničnoj facebook stranici FK „Olimpik“ 22.02.2021. godine izneseni su netačni navodi da stadion „Otoka“ kojim upravlja JP „LOKOM“ d.o.o. Sarajevo ne ispunjava uslove propisane od strane NS/FS BiH, zbog čega su bili prisiljeni „potražiti alternativu“, koju su pronašli na stadionu „Asim Ferhatović Hase“. 

Prije svega, iznenađeni smo iznošenjem neistina od strane FK „Olimpik“ sa kojim smo imali korektnu dugogodišnju saradnju na predmetnom stadionu „Otoka“.  Naime, FK „Olimpik“ je utakmice za jesenji dio Mtel Premier lige BiH odigrao upravo na stadionu „Otoka“, koji ispunjava sve uslove propisane Pravilnikom Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH za odigravanje utakmica Premier lige BiH.

 

Napominjemo da Nogometni/Fudbalski savez BiH nije izdao niti jedan zvanični dokument kojim bi potvrdio netačne navode iznesene od strane FK „Olimpik“ da stadion „Otoka“ „ne ispunjava uslove propisane od strane NS/FS BiH“.

 

Iznošenje neargumentovanih i prozvoljnih tvrdnji od strane FK „Olimpik“ je ne sportski i ne fer potez  kojim je nanesena velika šteta ugledu JP„LOKOM“ d.o.o. Sarajevo.

Nadamo se da razlog za iznošenje neistina i „traženje alternative“ stadionu „Otoka“ nije dug prema Preduzeću od nekoliko desetina hiljada maraka nastao po osnovu odigranih utakmica FK „Olimpik“ i zakupa poslovnog prostora na stadionu „Otoka“.

Ovom prilikom pozivamo FK „Olimpik“ da odmah pristupe izmirenju duga, jer ćemo u protivnom potraživanje naplatiti u postupku pred nadležnim sudom.

 

       JP„LOKOM“ d.o.o. Sarajevo

DEMANT
Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo