Završeno četvrto kolo Quickie dječije atletske lige, slijede pripreme za finale

  • Završeno četvrto kolo Quickie dječije atletske lige, slijede pripreme za finale
  • IMG_4825
  • IMG_4808
  • IMG_3496 - Copy
  • IMG_4817
  • IMG_4819
  • IMG_3470 - Copy

Danas je u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” održano četvrto kolo Quickie dječije atletske lige. U ovom kolu je učestvovalo oko 70 dječaka i djevojčica, uz poštivanje svih epidemiloških preporuka Kriznog štaba Kantona Sarajevo.

Quickie dječija atletska liga se održava već četvrtu sezonu i uvijek je okupljala veliki broj dječaka i djevojčica, međutim ovu sezonu je, u skladu sa epidemiološkim preporukama, broj prijava reduciran.

Održane su četiri discipline, najmlađi učesnici su bacali vortex, odnosno modifikovano dječije koplje I trčali pet puta na dužini od 30 metara, a starije grupe su se takmičile u skokovima u vrećama i trčanju u dužini od 60 metara.

Elmir Ćerimagić, predsjednik Atletskog kluba Novi Grad, rekao je da će se finale Lige održati u narednu subotu.

“Bilo je zanimljivo i zabavno. Pripremamo se za finale koje će se održati sljedeće sedmice, odnosno u subotu, također u u Centru “Safet Zajko”. Drago nam je da smo finalizirali projekat i pokazali da se možemo nositi sa svim nedaćama u kojima se našla BiH, odnosno cijeli svijet zbog pandemije koronavirusa. Iskreno se nadam da će se djeca nastaviti baviti sportom kako bi ojačala i kako bi od sebe napravila prave atlete”, kazao je Ćerimagić.

Na dječijoj Quickie atletskoj ligi učetvuju djeca uzrasta od 5 do 12 godina, a finalno takmičenje će se održati u subotu, kada će najuspješnijima biti dodijeljene nagrade.

 

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo