Sjajan derbi između Olimpika i Veleža 2-2 !

  • Sjajan derbi između Olimpika i Veleža 2-2 !
  • Screenshot_1
  • Screenshot_3
  • Screenshot_2
  • Screenshot_4
  • Screenshot_5
  • Screenshot_6
Navijači Veleža u velikom broju stigli su u glavni grad BiH kako bi pružili podršku svojim igračima, a iako su dobili samo 150 karata, između 500 i 1000 navijača u privatnom aranžmanu stiglo je ispred stadiona na Otoci. 

U atmosferi koja se danima već stvara, ali se i dodatno podgrijala prije utakmice, nikakvo iznenađenje nije bio sukob već iz 5. minute kada su se igrači oba kluba verbalno i pomalo fizički sukobili na sredini terena. Sve je ipak veoma brzo riješeno i igra je nastavljena, a nakon toga obje ekipe propustile su nekoliko dobrih prilika da stignu u vodstvo.

Ipak, igrala se 24. minuta kada je golman Olimpika loše reagovao, a njegovu odbijenu loptu koristi Behram koji preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora postiže pogodak i donosi veliko slavlje gostujućim navijačima na Otoci.
Prije kraja prvog poluvremena, tačnije u 39. minuti, Velež postiže i drugi pogodak. Fajić je ovaj put iskoristio lošu reakciju golmana Olimpika, oduzeo mu je loptu i nakon nekoliko driblinga postigao drugi gol za svoj tim i donio im veliku prednost pred poluvrijeme. 

Olimpik je imao veliku priliku da stigne do pogotka na početku drugog poluvremena, no Stojanović nije pogodio, ali u 66. minuti sudija je nakon prekršaja nad Radovcem pokazao na bijelu tačku i Osmanović je smanjio na 2:1. Vukovi su nakon toga pokušavali doći do drugog pogotka i poravnanja, ali se Velež dobro branio te je imao nekoliko izglednih prilika da nakon kontranapada završi posao.

Kada to nisu realizovali, stigla je kazna. Igrala se 90. minuta kada je Radovac primio loptu među loše postavljenim defanzivcima Veleža, okernuo se i matirao golmana Rođenih za poravnanje i konačnih 2:2.
Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo