Olimpik rutinski savladao visočku Bosnu u okviru 9 kola Prve lige FBiH

  • Olimpik rutinski savladao visočku Bosnu u okviru 9 kola Prve lige FBiH
  • Screenshot_5
  • Screenshot_6
  • Screenshot_7
  • Screenshot_9
  • Screenshot_10

Fudbaleri Olimpika savladali su ekipu visočke Bosne rezultatom 2:0 (1:0) u okviru devetog kola Prve lige Federacije BiH.

Domaći tim je od samog početka nametnuo svoj tempo igre, a gosti su bili orijentisani na odbranu svog gola.

Olimpik je imao vrlo dobre prilike preko Uzelca, Osmanovića, Karića i Stojanovića, ali oni nisu uspjeli da zatresu mrežu golmana gostiju. Ipak, u 29. minuti Olimpik dolazi do vodstva. Jusufi je bio u prodoru, jedan od odbrambenih igrača gostiju ga je nakratko zaustavio, ali je Muminović uspio da se izbori za nju i savlada Abadžiju.

U drugom dijelu susreta smo gledali jednaku situaciju na terenu, a domaći tim poluvrijeme otvara odličnim udarcem Osmanovića i odličnom intervencijom golmana gostiju koji je spasio svoj gol.

Odmah zatim, dobar udarac Karića sa lijeve strane iskosa, ali je golman opet dobro odbranio. Nakon kornera Osmanović je postigao pogodak, ali ga je sudija poništio radi nedozvoljene pozicije iako se nije tako učinilo.

U 61. minuti Olimpik postiže drugi pogodak. Strijelac je bio Jusić koji se odlično snašao poslije kornera i savladao gostujućeg golmana. Gosti su jedini pravi pokušaj imali u 65. minuti, ali je Bandović bez problema odbranio udarac Popovića. I nakon toga Olimpik je stvarao prilike i imao incijativu, stvarao prilike, ali nije postigao pogodak.

Olimpik nakon ovog trijumfa ima 16 bodova, dok je Bosna ostala na svoja tri boda i najveći je kandidat za ispadanje iz lige.

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Pehar (Drljević 80), Uzelac, Osmanović, Muminović, Karić, Jusufi (Pavlović 62), Stojanović, Kišić (Cana 71)

NK Bosna Visoko: Abadžija, Tutundžić, Ćubara, Velić, Tukić (Popović 46), Selimović, Muharemović (Džafić 69), Pandžić, Demirović (Dubačkić 64), Hećo, Ljuca

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo