Na ljetnoj pozornici u Centru “Safet Zajko” održana večer plesa

Na ljetnoj pozornici u Centru “Safet Zajko” održana večer plesa

Prvu ljetnu noć u okviru „Novogradskih dana 2022.“ mnogobrojni posjetioci su imali priliku uživati u prelijepom ambijentu Centra „Safet Zajko“ uz  “Večer plesa”.

Publika nije mogla ostati ravnodušna na raznovrsne plesne koreografije, zabavu i muziku koju je pripremio Sportsko plesni klub „Bolero“, a učesnici su se potrudili da svojim nastupom, izvodeći latino – američke, standardne, Hip hop i moderne plesove, dodatno upotpune i uljepšaju atmosferu.

Također, sa plesnom tačkom predstavili su se plesni parovi SPK “Bolero“, koji će BiH predstavljati na svjetskom prvenstvu u Italiji i na evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Pored toga predstavile su se grupe, formacije kao i solo tačke, grupe modernog plesa, koji su izveli brojne plesne stilove kao što su: contemporary stila, jazz ballet, lyrical, te grupe hip hopa, trenutno najpopularnijeg stila plesa širom svijeta.

Direktor SPK „Bollero“ Amel Šito iskazao je zadovoljstvo organizacijom i prilikom da u Općini Novi Grad Sarajevo u ambijentu Centra organizuju „Večer plesa“.

„Okupili smo se da ”Novogradske dane“ obogatimo plesom, koji je sport, umjetnost i rekreacija. Ples usrećuje sve naše članove i njihove porodice. U današnjem savremenom društvu i brzom načinu života, ples ne predstavlja stres. Posebno smo ponosni što nam je ukazana čast ispred Općine Novi Grad Sarajevo da učestvujemo u 24. Tradicionalnoj manifestaciji „Novogradski danj 2022.“ Naša misija i želja jeste da nas ništa ne zaustavi na putu promocije plesa kao sporta i kulture u našoj Općini Novi Grad“, kazao je Šito.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo