U Centru "Safet Zajko" otvorena ljetna škola košarke

  • U Centru "Safet Zajko" otvorena ljetna škola košarke
  • IMG_2388
  • IMG_2337
  • IMG_2416
  • IMG_2401
  • IMG_2428
  • IMG_2497
  • IMG_2602

Ljetna škola košarke u organizaciji Košarkaškog kluba Realway otvorena je sinoć u Centru “Safet Zajko”. Zainteresirane djevojčice i dječaci naredni mjesec dana svakim danom od 18 do 20 sati mogu se uključiti u treninge, uz stručni nadzor trenera i uživati u jedinstvenom ambijentu zelenila i vrhunskih uslova za treninge i igru.

„Ljetna škola košarke koju organizira KK Realwey u saradnji sa Općinom Novi Grad Sarajevo je jedan sasvim novi projekat, ne samo za grad Sarajevo nego i šire. Mi smo na neki način konačno dočekali da svi članovi najvećeg košarkaškog kolektiva u BiH – KK Realwey, imamju mogućnost da provodimo program tokom cijelog raspusta. Općina Novi Grad nam je zaista učinila jednu veliku uslugu, ispunila našu veliku želju da djeca mogu svakodnevno raditi na najboljoj mogućoj podlozi, najboljem terenu, u vjerovatno najboljem sportsko - rekreativnom centru u gradu Sarajevo, Centru „Safet Zajko““, kazao je Nedim Džemić, predsjednik KK Realwy.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kazao je da se prvi put u Centru „Safet Zajko“ organizira ljetna škola košarke.

„Ovo je lijepa prilika za sve mališane i da se košarka kao sport omasovi, a još se sve dešava u vrijeme velikog uspjeha naših košarkašica koje igraju Evropsko prvenstvo. Mogu reći da mi je zadovoljstvo da će ovdje na novoj podlozi koja je nedavno postavljena u Centru „Safet Zajko“ naredni mjesec trajati škola košarke. Svi roditelji mogu svoju djecu dovesti ovdje da isprobaju ovaj sport, da ga možda neki od njih zavole, da počnu da treniraju košarku. Znamo koliko je važno da sve naše mlade generacije budu u nekom od sportova, a u našem Centru imamo i tenis, fudbal i druge vrste sportova, tako da svako može da odabere ono prema čemu ima najviše skolonosti. Naše je da im u tome omogućimo što bolje uslove, mislim da su ovdje uslovi, može se slobodno reći, idealni, a škola košarke Realwey je najmasovnija i najbrojnija škola košarke, vjerovatno u našoj zemlji, oni su stručni i edukovani da mogu pružiti najbolje za naše najmlađe koji počinju da treniraju košarku“, rekao je načelnik Efendić.   

U Centru "Safet Zajko" otvorena ljetna škola košarke
Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo