Olimpik savladao Radnik i plasirao se u osminu finala Kupa BiH

  • Olimpik savladao Radnik i plasirao se u osminu finala Kupa BiH
  • IMG_20190918_170200
  • esad
  • IMG_20190918_170200
  • IMG_20190918_170230

Fudbaleri Olimpika u utakmici šesnaestine finala Kupa BiH savladali su Radnik iz Hadžića rezultatom 2:1 i tako se plasirali u narednu fazu takmičenja.

Strijelci za Olimpik bili su Sanjin Ćeman i Faris Handžić, a Vukovi su igrali ovaj meč u kombinovanom sastavu.

Početne minute protekle su u terenskoj inicijativi Olimpika, a na prvu kakvu takvu priliku čekalo se do desete minute susreta kada je odbrana Radnika intervenisala ispred Ćemana. U 23. minuti susreta Olimpik je prijetio preko Ćemana, ali je i ovaj udarac izblokiran.

Samo tri minute kasnije Olimpik ponovo prije, a udarac Muminovića odlazi pored gola gostiju. Domaći su u prednost stigli u 28. minuti susreta kada je sjajnu loptu iskoristio Ćeman i fantastičnim lob udarcem matirao gostujućeg golmana.

Vukovi su mogli do ubjedljivije prednosti do kraja prvog dijela, ali udarce Džide i Ramića zaustavio je Ćutahija sjajnim intervencijama.

Odmah na startu drugog dijela Olimpik je mogao uduplati prednost. Nakon sjajne akcije, Faris Handžić je uposlio Ćemana koji slabo šutira iako je imao boljih rješenja. Najbolju priliku imao je Tukić u 55. minuti susreta kada je sjajno prihvatio centaršut Ramića, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Odmah nakon toga nova prilika za Olimpik. Ramić se iznenada našao u prilici i šutirao, a njegov udarac otišao je pored gola Radnika. Olimpik je u samo tri minute promašio tri nevjerovatne prilike. Prvo je Ćemanov udarac sjajno zaustavio Ćutahija, odmah nakon toga je Alešević blokiran, lopta stigla do Ćemana, a njegov udarac pogađa stativu.

Prva prilika za Radnik bila je u 66. minuti susreta kada je Beširević pogriješio, Mešić je povukao loptu i šutirao, ali njegov udarac otišao je pored gola domaćih. Odmah u idućoj akciji Olimpik je udvostručio svoju prednost. Domaći su odigrali sjajnu akciju, lopta je stigla do Farisa Handžića koji je šutirao sa 18 metara i matirao Ćutahiju.

Nakon drugog primljenog pogotka Radnik je bacio sve karte u napad, pa su u 72. minuti susreta Podrug šutirao ravno u dobro postavljenog Trifkovića. Radnik je do pogotka stigao u 77. minuti susreta kada je Kesić dobio upotrebljiv pas i matirao Trifkovića za smanjenje rezultata na 2:1.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, Olimpik je sačuvao prednost od jednog gola i plasirao se u osminu finala Kupa BiH.

FK OLIMPIK: Trifković, Borovčanin, Beširević, Handžić (Kotarević), Muminović, Tukić, Alešević, Ćeman (Dedović), Ramić, Džida i Sadiković.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo