Otvoreno Ljetno kino u Centru Safet Zajko

  • Otvoreno Ljetno kino u Centru Safet Zajko
  • Screenshot_7
  • Screenshot_8
  • Screenshot_9
  • Screenshot_10

U otvorenom kinu Centra "Safet Zajko"u subotu je upriličena projekcija filma "Diego Maradona" režisera Asifa Kapadia, dok će u kinu Novi Grad biti prikazan film "Dobra Igra - početak"


Pred više od pet stotina gledalaca u ljetnom kinu Centra "Safet Zajko" sinoć je prikazan fim "Sin" bh. rediteljice Ines Tanović čijom projekcijom je ozvaničen početak ovogodišnjeg programa Sarajevo Film Festivala u općini Novi Grad Sarajevo.

Prije projekcije publiku su pozdravili su direktor SFF-a Mirsad Purivatra, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i članovi ekipe filma producent Alen Babić, glumica Jasna Ornela Bery i rediteljica Ines Tanović.

Purivatra je istakao da festival koji je nastao 1995. godine ove godine slavi 25. godina postojanja, te da je od festivala koji je počeo sa samo nekoliko filmova, došao do jednog najvećih i najjačih, ne samo u regionu nego i u Evropi.

Uz čestitke za četvrt vijeka postojanja SFF-a, načelnik Semir Efendić je kazao da je to dug put od 25 godina, te da je sretan da se u Centru "Safet Zajko" već treću godinu organiziraju projekcije filmova.

Film "Sin" je drugi dugometražni igrani film rediteljice Tanović koji donosi priču o međusobnim odnosima četveročlane porodice u kojoj je jedan od dvojice sinova usvojen. Kroz priču se provlače porodični odnosi između majke, oca i sinova, čime Tanović poentira izazove roditeljstva i odrastanja u Sarajevu danas. 

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo