Završen 8. G-Drive Međunarodni nogometni turnir U-17 "Igraj fudbal, živi život"

  • Završen 8. G-Drive Međunarodni nogometni turnir U-17 "Igraj fudbal, živi život"
  • Screenshot_18
  • Screenshot_17
  • Screenshot_16
  • Screenshot_15
  • Screenshot_14
  • Screenshot_12
  • Screenshot_11
  • Screenshot_13
  • Screenshot_10
  • Screenshot_9
  • Screenshot_8
  • Screenshot_7
  • 190616078.60_xl
Danas je na stadionu Otoka odigran susret za treće mjesto, te finalni meč osmog G-Drive fudbalskog turnira za uzrast do 17 godina "Igraj Fudbal, Živi Život".

U susretu za treće mjesto Lokomotiva iz Zagreba je savladala Crvenu Zvezdu sa 4:1, dok je u finalnom meču MTK Budapest sa 3:1 bio bolji od momčadi Mure.

Utakmica za 3. mjesto

Lokomotiva Zagreb - Crvena Zvezda 4:1 (Pelko x2, Čaušić, Trivunović / Pecarski)

Obje ekipe su veoma oprezno ušle u susret, tako da se u prvom dijelu igre nije imalo puno toga za izdvojiti kada su u pitanju prilike.

Međutim, Sarajkić je u 33.minutu Stevanoviću iz redova Beograđana pokazao crveni karton, a na kraju će se ispostaviti kako je ovaj momenta mnogo značio ekipi iz Zagreba.

Na samom otvaranju drugog dijela igre, autogolom Čaušića, Lokomotiva dolazi do prednosti od 1:0.

Zvezda se i sa igračem manje ipak uspjela sabrati, pa su preko Pecarskog stigli do poravnanja na 1:1.

Ipak Lokomotica je ubrzo nakon poravnanja uspjela preko Pelke postići dva pogotka, te su došli do prednosti od 3:1.

Utakmicu je novim autogolom zaključio, Trivunović, pa je Lokomotiva pobjedom od 4:1 osvojila treće mjesto na ovogodišnjem izdanju G-Drive fudbalskog turnira za uzrast do 17 godina "Igraj Fudbal, Živi Život".

Finale 

MTK Budapest - Mura 3:1 (Zuigeber x2, Suszter / Antolin)

MTK je odlično otvorio susret pa u 6. minutu preko Zuigebera dolaze do vodstva od 1:0.

Samo dvije minute kasnije Suszter je pogodio za povećanje vodstva na 2:0.

Odiličnu igru i veoma žestok ritam utakmice koji su protivnicima iz Slovenije nametnuli igrači MTK-a, krunisali su pogotkom Zuigebera u 14.minutu, koji je danas bio veoma nadahnut za igru.

Ekipa MTK Budapest je u 19.minutu susreta ostala sa igračem manje, a nakon nesportskog poteza Kaljanac je reagovao i pokazao crveni karton Rolandu Lehoczkyom.

Pred sami kraj prvog dijela igre golman Mure, Lan Erjavec imao je dvije fenomenalnr intervencije i tako onemogućio ekipi MTK-a da dođe do ubjedljivije prednosti.

Prvi dio poluvremena odličnom intervencijom zaključio je golman MTK-a Budapest, Daniel Winter.

Na otvaranju drugog poluvremena obje ekipe su krenule žestoko prema naprijed, tako da se u skoro svakom napadu mogla vidjeti dobra prilika, ali Erjavec i Winter su bili na visini zadatka, tako da su mreže mirovale.

Mura je pred kraj susreta preko Antolina došla do utjršnog pogotka i smanjenja rezultata na 3:1.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, tako da je MTK Budapest pobjedom od 3:1 nad Murom, na svom debitantskom nastupu postao osvajač osmog G-Drive fudbalskog turnira za uzrast do 17 godina "Igraj Fudbal, Živi Život".

Osvajač osmog G-Drive međunarodnog fudbalskog turnira za uzrast do 17 godina "Igraj Fudbal, Živi Život" je momčad MTK Budapest, dok je kao drugoplasirana završila ekipa Mure. Trećeplasirana momčad je Lokomotiva Zagreb.

Za najboljeg igrača turnira je Gabriel Groznica iz momčadi Lokomotive Zagreb, dok je najbolji golman turnira Lan Ejavec iz momčadi Mure. Najbolji strijelac ovogodišnjeg izdanja turnira je Akos Zuigeberg iz MTK Budapesta sa šest postignutih pogodaka.

Pored statua uz pojedinačne nagrade su dodijeljeni i pokloni od sponzora Watch Line i Elit Nutrition.

Nagrade su dodijeljivali Jasmin Agić, bivši igrač reprezentacije Hrvatske i Dinama, Dženan Đipa ispred NS BiH, Dejan Radović organizator turnira i Haris Mušinović ispred Općine Novi Grad. 

Organizator turnira Udruženje Profesional se zahvaljuje generalnom sponzoru turnira, GAZPROM benzinskim stanicama koje na teritoriji BiH ekskluzivno prodaju premijum goriva visokog kvaliteta G-Drive.

Pored generalnog sponzora kompanije Gazprom zahvaljuju se i sljedećim pokroviteljima turnira: Federalno Ministarstvo Kulture i Sporta, Kantonalno Ministarstvo Kulture i Sporta, Općina Centar, Općina Novi Grad, Manifestacija Novogradski Dani, NS BiH, kompaniji Telemach i kanalu Sport Klub, te svim ostalim sponzorima i medijima koji su podržali ovaj projekat.
Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo