U dvorani ''Ramiz Salčin'' u okviru Novogradskih dana KK Realway organizirao dva vrhunska košarkaška turnira i ostvario odlične rezultate

  • U dvorani ''Ramiz Salčin'' u okviru Novogradskih dana KK Realway organizirao dva vrhunska košarkaška turnira i ostvario odlične rezultate
  • Screenshot_1
  • Screenshot_2
  • Screenshot_3
  • Screenshot_4
  • Screenshot_5
  • Screenshot_6

Od ranih jutarnjih sati bili smo sudionici vrhunske košarke u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu. Prvi turnir, finale Kantonalne lige Sarajevo za djevojčice u kojem su učestvovale ekipe: KK Realway, KK Roling, KK BBY i KK Ilidža. 

U polufinalu naše djevočice su bile bolje od ekipe Ilidža, dok je Kk Roling bio bolji od ekipe KK BBY.

U finalnom susretu sastale su se ekipe domaćina KK Realway i KK Roling. Odličnu i borbenu utakmicu naših Lavica pratila je podrška naših navijača, članova kluba i roditelja. Naše Lavice su još jednom pokazale da su veoma ozbiljna ekipa i da je svaka nova utakmica za njih novo iskustvo i korak naprijed. Borili smo se do posljednje lopte i posljednje sekunde, ali je KK Roling ipak bio za nijansu bolji i osvojio prvo mjesto. 

Rezultat je glasio 27:21. Trenerice Nidžara i Alma su ponovo napravile odlčian rezultat sa našom ženskom selekcijom, koja je današnjom srebrnom medaljom i peharom okončala uspješnu premijernu takmičarsku sezonu.

U utakmici za treće mjesto BBy je bio bolji od ekipe KK Ilidža.

Nakon završnice Kantonalne lige za djevojčice, nastupile su ekipe finalista Realway Perfetta kids lige u Jumbo ligi (godišta 2004. i 2005). Nakon polufinalnih i finalnih susreta prvaci ove kategorije su:

3. mjesto: Dobrinja Mravojedi
2. mjesto: Soukbunar Black eagles
1. mjesto: Pofalići Tigrovi/ Buća Potok Kingsi

Prvake u ostalim kategorijama ćemo dobiti nakon sutrašnjih finala.

Poslije finala Perfetta kids lige na parkete su izašle ekipe učesnika Super lige za pretpionire koja se tokom sezone igrala u različitim gradovima Bosne i Hercegovine. Na završnom turniru u Sarajevu učestvovali su: KK Realway Sarajevo, KK Lokomotiva Mostar, KK Travnik, KK Maglaj, KK Never Stop Donji Vakuf i KK Konjic.

U finalnoj utakmici plasirale su se ekipe KK Realway i KK Never Stop. Naši Lavovi su upisali pobjedu i postali prvaci Super lige. rezultat je glasio 50:32. U utakmici za treće mjesto Travnik je savladao Lokomotivu rezultatom 30:28. 

Naša minibasket selekcija koja sada prelazi u kategoriju pionira napravila je vrhunski posao ove sezone pod vodstvom trenera Muamer Kurića. Nakon što smo postali viceprvaci Kantona Sarajevo, 1.mjesto i zlatna medalja sa završnog turnira Super lige je samo kruna odličnog rada i pokazatelj kvalitete naše generacije godišta 2006. i 2007.

Tokom današnjeg programa u kojem je učestvovalo preko 300 mladih košarkaša i košarkašica imali smo priliku uživati u fair play igri svih učesnika. Sve ekipe su pokazale veliku borbenost, zavidne vještine, a na kraju su svi učesnici čestitali pobjednicima i dvoranu Ramiz Salčin napustili sa osmjesima na svojim licima.

KK Realway-u je pripala čast, zadovoljstvo, ali i velika odgovornost da organizira jednu ovakvu manifestaciju. Na kraju zahvaljujemo se svim ekipama na učešću, roditeljima i članovima kluba na podršci. Također se zahvaljujemo i Općini Novi grad koja nam je ukazala povjerenje da budemo organizatori završnica Kantonalne lige za djevojčice i Super lige za dječake.

Sutra nas očekuju finala preostalih liga Perfetta kids lige, na turniru opet očekujemo veliki odziv naših članova sa svih 27 punktova.
Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo