Bandović se oprostio od fudbala, a Olimpik pobjedom od domaćih navijača

  • Bandović se oprostio od fudbala, a Olimpik pobjedom od domaćih navijača
  • 61689534_2370094273012057_1059776226735947776_o

U okviru 29. kola Prve lige FBiH Olimpik je dočekao Rudar iz Kaknja, a domaći su slavili pobjedu rezultatom 3:1.

Olimpik je već na startu susreta stigao do pogotka, a u četvrtoj minuti Stojanović je sjajno probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i savladao gostujućeg golmana.

Vodstvo Vukova nije trajalo dugo s obzirom da je Subašić u desetoj minuti susreta šutirao sa nekih 15 metara i savladao Bandovića za 1:1.

Do 64. minute susreta mreže su mirovale, na obje strane su viđene prilike i poluprilike, a onda su domaći stigli do vodstva.

Nakon jednog ubačaja sa strane, najbolje se u kaznenom prostoru snašao Jusić koji je glavom pogodio za vodstvo Olimpika.

U 70. minuti susreta igru je napustio Dejan Bandović, a umjesto njega na teren je ušao Adnan Hadžić. Navijači na tribinama su uz baklje ispratili Bandovića sa terena, dok su igrači i stručni štab napravili špalir golmanu Vukova.

Olimpik je u 85. minuti susreta stigao do trećeg pogotka kada je Pehar rutinski pogodio mrežu Rudara nakon sjajne akcije po desnoj strani.

Mirza Kovač je u 87. minuti susreta imao dobru priliku za goste, ali Hadžić brani njegov udarac. Dobru priliku da poveća vodstvo Olimpika imao je Pandža, a njegov udarac zaustavio je Bekan. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, pa je Olimpik slavio pobjedu rezultatom 3:1.

FK OLIMPIK: Bandović (Hadžić), Milović, Jusić, Osmanović, Muminović, Jusufi (Hiroš), Beširević, Stojanović, Zeba, Drljević (Pehar) i Pandža.

FK RUDAR KAKANJ: Bekan, Čehajić (Gačić), Goralija, Subašić, Kovač Mirza, Fočo (Mušija), Filan (Bečak), Kovač Fahrudin, Šubo, Čizmić i Spahić.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo