Victoria Cup 2019: Stotine takmičarki iz 18 klubova nastupit će u subotu u Sarajevu u dvorani ''Ramiz Salčin''.

  • Victoria Cup 2019: Stotine takmičarki iz 18 klubova nastupit će u subotu u Sarajevu u dvorani ''Ramiz Salčin''.
  • VICTORIA-CUP-2018

Peti internacionalni turnir ritmičke gimnastike VICTORIA CUP 2019 bit će održan u subotu, 11. maja u sarajevskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu.

Kao i prethodne godine organizator Klub ritmičke gimnastike “Victoria” dočekat će 500 takmičarki iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Njemačke koje će se predstaviti u najboljem svjetlu u individialnim, grupnim i vježbama s rekvizitom.

– Ugostit ćemo 18 klubova i 497 takmičarki koje će se natjecati u A, B i B light programu kao i grupnim vježbama u nacionalnom program. Cjelodnevno takmičenje počinje ujutro u 8 sati, ceremonija otvaranja 5. VICTORIA CUP-a je u 13 sati, dok je dodjela medalja planirana za 20 sati. Iako pomalo umorni, jer nije lako organizirati ovakav događaj, beskrajno se radujemo turniru ritmičke gimnastike koji donosi i promovira gracioznost, druženje, sportski duh i atraktivne nastupe u kojima će publika zaista moći i uživati. Djevojčice su spremne za svoje nastupe, na nama je još samo da uživamo u njima– kaže trenerica i sutkinja Almedina Zajko.

Podsjećamo, članice KRG “Victoria” na nedavno održanom internacionalnom takmičenju u Bugarskoj, u konkurenciji od 600 takmičarki ostvarile su sjajne rezultate i osvojile 10 zlatnih, sedam srebrenih i četiri bronzane medalje.

KRG “Victoria” Sarajevo osnovan je u septembru 2013. godine i za kratko vrijeme uspio je ostvariti značajne rezultate na domaćim, ali i međunarodnim takmičenjima. Svoje znanje i dugogodišnje iskustvo na članice kluba i takmičarke prenose Munira Zajko, Almedina Zajko i Dea Muminović.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo