Olimpik pobjedom otvorio proljetni dio šampionata!

  • Olimpik pobjedom otvorio proljetni dio šampionata!
  • Screenshot_1
  • Screenshot_3
  • Screenshot_2
  • Screenshot_4
  • Screenshot_5
  • Screenshot_6
  • Screenshot_7
  • Screenshot_8
  • Screenshot_11

Fudbaleri Olimpika su u 16. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sasvim zasluženo pobijedili sastav Viteza rezultatom 2:0 i tako nastavili potjeru za Veležom koji je na prvom mjestu.

Olimpik je zaprijetio već u trećoj minuti utakmice kada je Stojanović ubacio sa lijeve strane, a Zeba je šutirao pored gola da bi minutu kasnije Uzelac šutirao glavom pored gola. Osmanović je u 12. minuti također imao priliku, no šutirao je glavom pored gola da bi minutu kasnije Ćatićev pokušaj završio u autu. Olimpik je nastavio sa inicijativom, pa su u 19. minuti imali još jednu šansu preko Osmanovića, ali je njegov pokušaj otišao pored gola.

Minutu kasnije domaći su poveli. Kurtović je oboren u kaznenom prostoru, a glavni sudija Azem Karić je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne je bio Adnan Osmanović koji je pogodio za vodstvo domaćih. Do kraja prvog dijela Olimpik je sačuvao prednost i na odmor otišao sa minimalnom prednosti.

Domaći su udvostručili vodstvo u 50. minuti susreta kada se nakon gužve u kaznenom prostoru najbolje snašao Pandža koji je lijepim udarcem matirao Kragića. Sedam minuta kasnije Handžić je šutirao iz slobodnog udarca, no golman je odbranio da bi dvije minute kasnije Hiroš uposlio Pandžu koji je izblokiran u odličnoj poziciji. Vitez je zaprijetio u 63. minuti susreta kada je Rovčanin pogodio prečku, a pet minuta kasnije Zebin udarac je otišao pored gola.

Na sljedeću šansu se čekalo do 76. minute susreta kada je popkušaj Milovića sa desne strane odbranio golman gostiju što je bilo posljednje uzbuđenje na ovoj utakmici, te je Olimpik ostvario prvu pobjedu u nastavku šampionata Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Vukovi sada imaju 35 bodova i nalaze se na drugom mjestu na tabeli dok je Vitez na 14. poziciji sa 14 osvojenih bodova. Olimpik će u sljedećem kolu gostovati u Konjicu kod Igmana dok će Vitez na svom terenu ugostiti Zvijezdu iz Gradačca.

Stadion: Otoka. Gledatelja: 100. Sudija: Karić Azem (Zenica). Žuti kartoni: Pandža (Olimpik), Marković (Vitez). Strijelci: 1:0 – Osmanović p (20), 2:0 – Pandža (50).

Olimpik: Trifković, Kurtović (68. Milović), Jusić, Uzelac, Stojanović, Handžić, Radovac, Zeba (81. Pehar), Pandža (82. Muminović), Hiroš, Osmanović. Trener: Esad Selimović.

Vitez: Kragić, Vidović, Sarvan, Ćatić, Rovčanin, Marković (24. Gačan), Fazlić, Sivac, Čakar (55. Salihagić), Vujica. Trener: Veseljko Petrović.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo