ČETIRI VISOKE POBJEDE U TREĆEM KOLU HUAWEI FAIR PLAY LIGE

  • ČETIRI VISOKE POBJEDE U TREĆEM KOLU HUAWEI FAIR PLAY LIGE
  • ff
  • dgag
  • fagg

Svi oni koju su večeras bili prisutni u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu sa oduševljen su mogli posmatrati svih šest susreta trećeg kola Huawei Fair Play lige. Atrakcija, golijade, borbenost, strast i vrhunske majstorije Fair Play haklera još jednom su potrvdili da je ova liga daleko najpoželjnije futsal takmičenje u gradu.

U prvom meču trećeg kola, Krajina i SU Futuro su i više nego opravdali epitet derbija kola. Sjajna i veoma izjednačena utakmica, napadačka igra sa prilikama na obje strane, bila je neizvjesna do samoga kraja. Pogotkom u zadnjoj minuti, aktuelni šampion grabi puni plijen, a i da su sva tri boda otišla u Hadžiće, sigurno ne bi bilo nezasluženo. Krajini je ovo treća pobjeda u isto toliko mečeva, a SU Futuro je ubilježio prvi poraz u sezoni.

Svitanje je gorčinu poraza u prošlom kolu uspjelo ublažiti visokom pobjedom u ovom. Šest pogodaka u mreži rivala donijeli su Svitanju prve bodove, dok ekipa 11. Juli Srebrenica, uz golgeterski post u dva zadnja kola i nijedan osvojeni bod, čvrsto drži žačelje tabele.

U trećem susretu trećeg kola, ekipa SenSu nastavila je sa pobjedničkim nizom.Studenti su tokom čitavog meča bila u podređenom položaju, dok su momci u žuto-crnim dresovima držali konce igre u svojim rukama i sasvim zasluženo uzeli nova tri boda.   

 

 

Zamm mC je i više nego opravdao ulogu favorita u duelu sa ekipom Tempa koji još uvijek nemaju niti ijednog boda. Zammovcima je ovo teća pobjeda u isto toliko susreta i sada zajedno sa Krajišnicima i SenSu dijele vrh table.

Fine Line i Reunited podijelili su bodove u super debriju trećeg kola Huawei Fair Play lige. Teška i napeta utakmica u kojoj su i jedni i drugi igrali jako oprezno sa maksimalnom borbenošću, na kraju je i završila najpravednijim ishodom – podjelom bodova. Fine Line je ostao bez maksimalnog učinka nakon tri odigrana kola, dok je Reunited, uz poraz i pobjedu u prva dva kola, ovim ishodom meča na svoj konto dodao i remi.

U posljednjem susretu trećeg kola, Ljiljani su opravdali ulogu favorita deklasirajući ekipu Zovik i tako upisali prve bodove u sedmoj sezoni Huawei Fair Play lige. Ekipa Zovik dijeli posljednje mjesto tabele bez ijednog osvojenog boda.

Nakon tri odigrana kola ovogodišnjeg izdanja takmičenja, maksimalan učinak imaju tri ekipe: Krajina, Zamm mC i SenSu;, dok isto toliko ekipa, 11. Juli Srebrenica, Tempo i Zovik, bez ijednog osvojenog boda dijeli dno tabale.

 Fair Play više od igre!

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo