FAIR PLAY LIGA: PENALI ODLUČIVALI O PROLAZNICIMA U FINALE

  • FAIR PLAY LIGA: PENALI ODLUČIVALI O PROLAZNICIMA U FINALE
  • _KCP5263
  • _KCP5291
  • _KCP5272
  • _KCP5333
  • _KCP5336
  • _KCP5360
  • _KCP5401
  • _KCP5394
  • rezultati utakmica sablon

FINALISTI FAIR PLAY LIGE I JUNIOR CUP-A ZA SEZONU 2017/18

Iza nas je još jedna nedjelja, ali ne kao ona iz istoimene pjesme slavne grupe “Parni Valjak”, nego baš suprotna tome. Mjesto dešavanja bila je dvorana ”Ramiz Salčin” koja je ugostila polufinalne mečeve Fair Play lige i Junior Cup-a. Ispunjene tribine i, slobodno možemo reći, najbolji futsal ove sezone, bili si uzrok da ova nedjelja bude kontra svih drugih.

U prvom polufinalnom meču Fair Play lige sastale su se “šampionske” ekipe Buća Potok Saplast i Krajina Vita Plus. I prije nego je sudija dao znak za početak, u atmosferi na tribinama moglo se osjetiti da će ovo biti jedna veoma tvrda i neizvjesna utakmica, što se poslije ispostavilo tačnim. U meču kojeg je krasila velika borba i čvrsta timska igra, čekalo se na grešku protivnika. Nije utakmica kako treba ni počela, a pogrešno dadavanje igrača Krajine koristi Salčin i sa 7 metara, snažnim i preciznim udarcem, matira nemoćnog Jarebicu. Pad koncentracije u redovima Krajišnika u više navrata ne koristi Nezirević, dok sa druge strane nije bilo velikih opasnosti po gol “Bućaćosa”.

Drugo poluvrijeme, očekivano, počelo je žestokim napadima Krajine. Igrala se sredina drugog poluvremena kada zbog nesmotrenog starta jednog od igrača ekipe iz Buća Potoka, sudija pokazuje na bijelu tačku i svira penal za Krajišnike. Odgovornost je preuzeo Mujić, kojem je ovo bila najbolja utakmica sezone, i sigurno pogodio za rezultatski egal. Do kraja meča se igralo sigurno bez mnogo rizika, te se pristupilo izvođenju penala.

U drugoj seriji penala za Buća Potok Saplast promašio je Nezirević, koji nakon neiskorištenih prilika i promašenog penala važi za tragičara ovog susreta. Ponovo je odgovornost na sebe preuzeo Mujić i još jednom pogodio i odveo Krajišnike u drugo uzastupno finale Fair Play lige.

Drugi polufinalni susret, između ekipa Fine Line i Zamm mC, bio je potpuna suprotnost u odnosu na predhodni meč. Jedna sjajna napadačka utakmica u kojoj se igralo za gol više, bila je prava poslastica za sve one koji su se našli na tribinama dvorane na Mojmilu. Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku ekipe Fine Line, koja je zahvaljujući odličnoj timskom akciji i maestralnom solo prodoru Torlaka, odličnu igru u ovom periodu krunisala sa dva pogotka prednosti. Ni ekipa Zamm mC nije zaostajala sa prilikama, ali na drugoj strani imali su raspoloženog Pašića koji je odličnim intervencijama sačuvao svoju mrežu te se na odmor otišlo sa 2:0 za ekipu Fine Line.

Sami početak drugog poluvremena donosi još jedan pogodak u mreži “Zammovaca”, i veliku nevjericu na licima navijača ove ekipe. Upravo je ovaj gol bio znak da se nema više šta izgubiti, i ekipa koju predvodi Muftić, počinje igrati sa pet igrača u polju. Taj rizik im se isplatio i veoma brzo su, na krilima Mujezinovića, stigli do poravnanja. I kada se očekivao potpuni preokret, jednu presječenu loptu koristi Đug, i ponovo svoju ekipu dovodi u prednost. “Zammovci” nisu gubili nadu, i nastavili su da rizikuju sa svojom igrom. To im se u konačnici još jednom isplatilo, kada je za konačnih 4:4 u zadnjim sekundama susreta pogodio Mršo.

Kao i predhodnu utakmicu i ovu su odlučivali penali. I u ovom susretu treća serija bila je odlučujuća, kada je pri rezultatu od 3:2 za ekipu Fine Line, Mujezinović pogodio okvir gola i poslao ekipu Muamera Durića u prvo i sasvim zasluženo finale Fair Play lige.

Polufinale Junior Cup-a bilo je potpuni kontrast polufinalu Fair Play lige. Visoke pobjede od po 6:1 zabilježile su ekipe All Star i Remix Luxed Visoko, te zasluženo osigurale finale i borbu za titulu i najsjajnije odličje.

Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo