Nova umjetna trava na fudbalskom terenu u Buća Potoku-SRC "Srce"

  • Nova umjetna trava na fudbalskom terenu u Buća Potoku-SRC "Srce"
  • DSC_0280
  • DSC_0275

Na fudbalskom terenu u sportsko – rekreativnom centru „Srce“ u naselju Buča Potok u toku je zamjena stare i dotrajale umjetne trave.

Radove je danas obišao općinski načelnik Semir Efendić sa saradnicima, predstavnicima savjeta Mjesne zajednice i FK Novi Grad.

Za realizaciju ovog projekta Općina Novi Grad Sarajevo iz budžeta je izdvojila 50.000 konvertibilnih maraka, a radovi bi trebali biti završeni za desetak dana.  

„Nakon deset godina, mijenja se umjetna trava na sportskom terenu, koji je u sklopu sportsko - rekreativnog centra „Srce“ zapravo  „dom“  Fudbalskog kluba Novi Grad. Ovim terenom u posljednjih deset godina prošlo je na stotine, vjerovatno i hiljede djece. Nadamo se da će tako biti i ubuduće i da će djeca iz ovog naselja teren i dalje koristiti za treniranje i igru“, izjavio je načelnik Efendić.

Uz ranija ulaganja kada je u pitanju SRC „Srce“ Općina Novi Grad nastoji da stanovnicima  osigura što bolje uslove za sportske i rekreativne aktivnosti.

Fadil Aganspahić, predsjednik FK Novi Grad, kao dugogodišnji sportski radnik kazao je da je u posljednjih četiri, pet godina puno urađeno na rekonstrukciji i izgradnji sportskih terena i objekata na području općine Novi Grad.

„Rekonstrukcija ovog terena od izuzetne je važnosti za one koji su u trenažnom procesu, kao i rekreativce, a obnova dotrajale trave bila je itekako potrebna. Nadam se da će ovaj teren u ovom dijelu grada doprinjeti masovnijem bavljenju fudbalskim sportom“, istakao je Aganspahić.  


 

PRES SLUŽBA OPĆINE NOVI GRAD


Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo