FAIR PLAY LIGA – 8. kolo

FAIR PLAY LIGA – 8. kolo

Fair Play liga: Poznati svi učesnici play off-a iz Grupe A

Prije poslijednjeg grupnog kola, već su poznate sve ekipe iz Grupe A koje su se izborile za kartu i prolaz u narednu rundu takmičenja.

U utakmici između ekipa Svitanje i Reunited čekao se poslijednji putnik koji će predstavljati Grupu A u play off-u. Utakmica od velikog značaja za obje ekipe, donijela je oprezan pristup igri i taktičko nadmudrivanje. Igralo se gol za gol do trenutka kada kiks odbrane Reuniteda koriste igrači Svitanja i dolaze do vodstva od tri na prema dva. Reunited tada kreće na sve ili ništa sa golmanom-igračem i taj mač sa dvije oštice pokazao se kao koban po njih. Do kraja utkamice primaju još dva pogotka i ekipa Svitanje zasluženom pobjedom završava na četvrtoj poziciji i osiguravaju “knock out” fazu lige zajedno sa ekipama Fine Line, Hookah Bar Mahala i Krajina Vita Plus.

Osim ove, u Grupi A su odigrane još dvije utakmice. Ekipa Krajina Vita Plus je opravdala ulogu favorita protiv ekipe TVSA i uknjižila visoku pobjedu, dok u derbiju za prvu poziciju, ekipa Fine Line je savladala ekipu Hookah Bar Mahala i učvrstila se na vrhu Grupe A.

Grupa B, u ovom osmom kolu, donijela nam je četiri susreta. Ekipa Zamm mC ostvarila je rutinsku pobjedu protiv ekipe Sarix Pozitiva, dok je ekipa Buća Potok Saplast pobjedom protiv ekipe Restoran Tri Priče suvereno zadržala prvu poziciju u ovoj grupi.

UFR Hadžići, u veoma bitnoj utakmici, savladali su ekipu Tempo i tako načinili još jedan korak bliže ka plasmanu u dalji tok takmičenja.

Nakon što se ekipa Sportske.ba nije pojavila na terenu, ekipa Ljiljani upisana je pobjeda službenim rezultatom koji nalaže pravilnik Fair Play lige.

U narednom kolu Fair Play lige očekuju nas “revijalne” utakmice u Grupi A, dok u Grupi B možemo očekivati veliku borbu za poslijednje mjesto koje vodi u play off.


FAIR PLAY JE OK!


Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo