6. sezona "Fair Play" lige/ finalizirano 6.kolo

  • 6. sezona "Fair Play" lige/ finalizirano 6.kolo
  • 8I8A1142
  • 8I8A1128
  • 8I8A1228
  • 8I8A1291
  • 8I8A1273
  • 8I8A1311
  • 26907834_2090725454491213_4773315234216798628_n
  • 8I8A1316

Debi bivšeg reprezentativca i rezultatski preokreti obilježili 6. kolo Fair Play lige


Sedin Torlak, bivši reprezentativac i kapiten FK “Sarajevo” debitovao na Fair Play ligi


Još jedan vikend je iza nas, još jedno kolo Fair Play lige je kompletirano. U 6. kolu Fair Play lige, imali smo osam susreta na kojima smo mogli vidjeti sve ono zašto i gledamo futsal. Dinamične, neizvjesne utakmice priredile su nam još jedan vikend za pamćenje uz Fair Play ligu.


Ljiljani 4 : 2 Tempo


Prvu utakmicu 6. kola Fair Play lige odigrale su ekipe Ljiljani i Tempo. Nakon što su bolje otvorili utakmicu i stekli rezultatsku prednost od 0:2, ekipa Tempa je, ponajviše zahvaljujući “kratkoj” klupi ali i boljoj i agresivnijoj igri momaka iz ekipe Ljiljani, prokockala prednost i dozvolila da tri boda odu u ruke protivničke ekipe.


Svitanje 3 : 2 Krajina Vita Plus


Ekipa Svitanja iz kola u kolo pokazuju da nisu tu samo da učestvuju. Ovoga puta, u sudaru sa ekipom Svitanja, deblji kraj je izvukla ekipa prošlogodišnjeg šampiona - Krajina Vita Plus. Iako su nakon prvog poluvremena imali rezultatski zaostatak od 0:2, momčad Svitanja je na osnovnu agresivne igre, borbe za svaku loptu i veće želje kreirala preokret i zasluženo odnijela pobjedu. Ekipa Svitanja, po mnogima najprijatnije iznenađenje lige, ovom je pobjedom istakla ozbiljnu kandidaturu za play off.


Liten 3 : 2 Sportske.ba


Kao i u predhodnim utakmicama, i ovoj smo mogli da svjedočimo rezultatskom preokretu. Ekipa Sportske.ba imala je rezultatsku prednost većim dijelom utakmice, i niz promašenih prilika na svom kontu. Umjesto da sigurno privedu utakmicu kraju, jedan od igrača Sportske.ba biva isključen što je natjeralo ekipu da se brani sa igračem manje na terenu. Iskusna ekipa Litena znalački koristi brojčanu prednost i preokretom upisuje nova tri boda.


Reunited 5 : 4 Grbavica Wool-line


Direktni konkurenti za prolazak u play off priredili su nam pravu futsal poslasticu. Utakmica koja je odisala napetošću i borbom da zadnjih sekundi meča. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, da bi pri rezultatu 2:3, ekipa Reuniteda krenula na sve ili ništa. Prava drama je nastala nekoliko minuta prije kraja susreta. Igajući bez golmana, momčad Reunited je uspjela postići pogodak za 3:3, ali odmah su u slijedećem napadu bili kažnjeni te je ekipa sa Grbavica ponovo povratila rezultatsku prednost. U posljednjoj minuti susreta, kada se više nije imalo šta izgubiti, Reunited, je sve karte bacio u napad, što je i urodilo plodom. Dva gola u mreži Grbavice Wool-line, u samom finišu utakmice, pomogla su ekipi Reuniteda da uhvate poslijedni voz za priključak u borbi za narednu rundu takmičenja.


FIN 3 : 4 TVSA

Mlada ekipa FIN-a platila je danak neiskustvu u duelu “fenjeraša”. Ekipa TVSA, predvođena starim fudbalskim liscima, nametnula je svoju igru i na kraju zasluženo trijumfovala.


Zamm mC 2 : 1 Buća Potok Saplast

Derbi 6. kola Fair Play lige odigrale su dvije, zasigurno, najorganizovanije i najiskusnije ekipe: Zamm mC i Buća Potok Saplast. Utakmica posložena taktički, iako ne toliko atraktivna, opravala je očekivanja gledalaca u dvorani “Ramiz Salčin”. Na kraju zbog većeg htijenja, a i želje, pobijedila je ekipa Zamm mC, i tako nanijela prvi poraz popularnim “Bućosima” ove sezone.


Fine Line 9 : 3 Klesarstvo Kovačević

Još jedna rutinska pobjeda prvoplasirane ekipe u grupi A, koju je obilježila nova simultanka u režiji Edina Dude koji je sa svoja četiri pogodka još jednom pokazao o kakvoj se igračkoj klasi radi. Također, debi Sedina Torlaka, bivšeg reprezentativca i kapitena FK “Sarajevo, istakao je i potvrdio namjere ekipe Fine Line da ove sezone idu po najsjajnije odličje.


Restoran Tri Priče 3 : 3 UFR Hadžići

Utakmica u kojoj se rezultatska prednost smjenjivala tokom cijelog susreta, da bi na kraju, rezultat od 3:3 donio po bod i jednoj i drugoj ekipi. Bila je ovo naizvjesna i čvrsta utakmica, a remi i podjela bodova su najrealniji ishod ovog susreta.
Naredno kolo Fair Play lige nas očekuje već naredni vikend, u nedjelju 04.02.2018. godine. Dođite u dvoranu “Ramiz Salčin” i budite podrška vašim favoritima.

FAIR PLAY JE OK!


Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo