Kompletirano 5. kolo Fair Play lige

  • Kompletirano 5. kolo Fair Play lige
  • 1-10
  • 1-15
  • 1-16
  • 1-11
  • rezultati2101-768x768
  • 1-14
  • 1-13

Kompletirano 5. kolo Fair Play lige


 

VELIKA BORBA NA TERENU I VEOMA KVALITETAN FUTSAL OBILJEŽILI 5. KOLO FAIR PLAY LIGE



Peto kolo Fair Play lige koje je kompletirano u nedjelju 21.01.2018. godine, kao što je i bilo očekivano, donijelo je veliku borbu za ulazak u play off.


 


Postignuti su slijedeći rezultati:



Grbavica Wool-Line  -  Hookah Bar Mahala       3 : 5


Tempo  -  Zamm mC                                             1 : 4


Buća Potok Saplast -  Liten                                 4 : 3


Sportske.ba  -  Sarix Pozitiva                               0 : 3


Klesarstvo Kovačević  -  Svitanje                        2 : 4


UFR Hadžići  -  Ljiljani                                           4 : 1


 


Prvu utakmicu, jedan od derbija kola, igrali su Grbavica Wool-Line i Hookah Bar Mahala, ekipe koje se međusobno dobro poznaju. Početak utakmice pripao je Hookah Bar Mahali, koja je znalački iskoristila svoje prilike i došla do 3 gola prednosti. Međutim, to kao da je probudilo ekipu Grbavice koja je u nastavku ubacila u brzinu više, i uspjela da vrati rezultatski egal. U jeku napada igrača Grbavice, kada su svi u dvorani očekivali potpuni preokret, iz ne tako opasne situacije, igrači Hookah Bar Mahale uspijevaju da vrate rezultatsku prednost, i sa još jednim golom u mreži protivnika, mirno privedu utakmicu kraju.

U drugoj utakmici 5. kola sastali su se ekipe Tempo i Zamm mC. Utakmica u kojoj je ekipa Zamm mC-a kontrolisala igru i na kraju sigurno upisala pobjedu.

Veoma zanimljivu i uzbudljivu utakmicu odigrale su ekipe Buća Potok Saplast i Liten. Kao što i sam rezultat govori, ova poslastica za sve ljubitelje futsala, opravdala je očekivanja jednog od derbija kola. Oslabljena zbog neigranja par važnih igrača, ekipa Litena je kontranapadima pružila odličan otpor popularnim “Bućosima” koji su kontrolisali posjed lopte. Na kraju, duža klupa i odmorniji igrači, presudili su da tri boda odu u pravcu Buća Potoka.


Slično kao i u drugoj utakmici kola, ekipa Sarix Pozitive je ostvarila rutinsku pobjedu protiv ekipe Sportske.ba i zasluženo upisala nova tri boda na putu ka play off-u.


Iako mnogima iznenađenje, pobjeda ekipe Svitanje nad ekipom Klesarstvo Kovačević pokazuje da su pojačanja koja su doveli početkom sezone počela da daju razultate. Ovom pobjedom, preporođena ekipa Svitanja, došla je u poziciju da sami odlučuju o svom ulasku u play off i samim tim dodatno zakomplikovala situaciju u borbi za 4. poziciju u grupi A.


Šlag na tortu 5. kola Fair Play lige, bila je utakmica između ekipe UFR Hadžići i ekipe Ljiljani. Utakmicu je obilježila čvrsta duel igra sa obje strane i velika borba za svaku loptu i svaki dio terena. Iako rezultat govori drugačije, utakmica je mogla lako da ode u korist ekipe Ljiljana, ali na kraju, kako spretno tako i sretno, ekipa iz Hadžića uknjižila je nova tri boda i istakla kandidaturu za prolazak u play off.


Naredno kolo Fair Play lige igra se već u nedjelju, 28.01.2018. godine. Dođite i budite uz svoje favorite, oni će vam sigurno ponuditi nova uzbuđenja i priliku da uživate u čarolijama futsala.


FairPlay je OK!


Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo