Održana priredba polaznika sekcija Centra za kulturu Dobrinja – vila Hadžihalilovića

  • Održana priredba polaznika sekcija Centra za kulturu Dobrinja – vila Hadžihalilovića
  • DSC_9484
  • DSC_9479
  • DSC_9506
  • DSC_9493

U multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo upriličena je priredba na kojoj su nastupili polaznici besplatnih sekcija koje se održavaju u Centru za kulturu Dobrinja – vila Hadžihalilovića.


Pred mnogobrojnom publikom, program je izvodilo oko četrdesetero mališana, a na samom početku publici su se predstavili mali gitaristi, predvođeni Mehmedom Mehićem, apsolventom Muzičke akademije u Sarajevu.

Nakon njih nastupili su učesnici literarne sekcije, koju vodi Boris Lalić, diplomirani komparativista, a potom polaznici male škole violine, predvođeni profesoricom Nejrom Kovač.

Publika je uživala i u predstavi koju su izveli polaznici dramske sekcije, koju vodi reditelj Saša Peševski, kao i u izvedbi sekcije klavira, pod vodstvom magistra etnomuzikologije Mirze Kovača.

Izložba likovne sekcije, koju vodi akademska slikarka Lejla Ramić, bila je izložena u foajeu multimedijalnog centra, a posljednja tačka bila je himna vile Hadžihalilovića, koju je napisao i komponovao Mirza Kovač, a izveli su je polaznici sekcija violine i klavira.

Na početku priredbe prisutnima je dobrodošlicu poželjela gospođa Fahra Zvizdić, šefica Odsjeka Službe za obrazovanje, sport i kulturu Općine Novi Grad, koja je istakla da će Centar za kulturu Dobrinja i u narednom periodu nastaviti pružati svoje usluge građanima besplatno.


Dijeli :

Dodajte novi komentar

 Vaš komentar je uspješno poslan. Hvala vam!   Osvježi
Greška: Molimo pokušajte ponovo